FOTO: glassrpske

Policijski službenici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) juče su na aerodromu u Tuzli uhapsili Senu Hamzabegović zbog sumnje da je počinila krivična djela finansiranje terorističkih aktivnosti i organizovanje terorističke grupe.

Sena Hamzabegović je žena Muradifa Hamzabegovića koji je u Sudu BiH osuđen zbog krijumčarenja ljudi, a koji se trenutno nalazi u Siriji.
 
Kako saznaje portal Kliks, postoji sumnja da je ona iz Švajcarske slala novac kako u BiH, tako i u Siriju te na taj način finansirala terorističke aktivnosti. Osim bezbjednosnih agencija u BiH, njene aktivnosti su navodno zadokumentovale i strane službe.
 
Postupajući po naredbi Suda BiH, policijski službenici SIPA su izvršili pretres lica, stambenih i pomoćnih objekata na jednoj lokaciji u Tuzli i tom prilikom otkrili i privremeno oduzeli predmete koji će poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku.
 
Navedena osoba je privedena u prostorije SIPA-e i nad njom se vrši kriminalistička obrada, nakon čega će, u skladu sa zakonom, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, biti predata u dalju nadležnost Tužilaštvu BiH.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )