FOTO: InfoBijeljina.com

Stranke koje čine vlast u Bijeljini sumnjaju da će doći do promjene skupštinske većine, dok sadašnji opozicioni priznaju da se na tu temu vode razgovori, te očekuju da će oni rezultirati i dogovorom.

"Postoje razgovori sa političkim strankama i pojedincima o toj temi i raduju me njihovi stavovi i opredjeljenja da Grad Bijeljina ne treba da bude opozicija republičkom nivou iz čega proizilazi da ste dobro obaviješteni", rekao je za InfoBijeljina predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Nedeljko Ćorić.

On navodi da je cilj SNSD kao lidera opozicije u Bijeljini i odgovorne stranke uvijek bio preuzimanje ne vlasti, već odgovornosti, ali pod uslovima koje će oni određivati, a osnovni uslov jeste interes građana.

On dodaje da je očigledno da aktuelna većina nije sposobna da odgovori na potrebe građana, te da su spremni da takvo stanje promijene.

Za razliku od Ćorića, Jovan Gajić iz SDS-a kaže da nema informacije o promjeni skupštinske većine, a pogotovo ne saznanja o nezadovoljnim odbornicima iz te stranke. Na pitanje novinara portala InfoBijeljina da li je ipak moguće da se tako nešto dogodi Gajić kaže da ništa nije nemoguće, te da samo za sebe može garantovati.

"Ja sa strankom u paketu mogu napraviti zaokret, a ne mogu govoriti u ime stranke. Ne vjerujem da će tu biti nešto. Možda će biti pokušaja, i mi bismo voljeli da možemo napraviti većinu da "oborimo" Dodika, ali ne može", kaže Gajić.

On dodaje da će druga strana vjerovatno pokušati da formira drugu skupštinsku većinu, ali da neće uspjeti.

U Gradskom odboru Socijalističke partije Bijeljina, koja je opoziciona u Skupštini grada, kažu da je u politici sve moguće i da je njihov stav da je potrebno jedinstvo lokalne i republičke vlasti zbog budućeg vremena i boljih projekata.

"Ako se stvori politička volja mi bismo kao Socijalistička partija u novoj skupštinskoj većini učestvovali u mjeri u kojoj bi za to bilo prostora i želje da se sarađuje sa nama", rekao je za InfoBijeljina predsjednik Gradskog odbora Socijalističke partije Nedeljko Jović.

U DEMOS-u kažu da to jesu neke zamisli ali da nemaju stav po tom pitanju.

"U neko naredno vrijeme ćemo se izjasniti po tom pitanju", kratko je rekao Risto Savić.

Predsjednik Skupštine grada Slaviša Marković iz PDP-a ne želi da komentariše navode neimenovanog izvora.

"Ne bih da komentarišem neke čaršijske priče. Ako je nečija izjava, rado bih komentarisao", poručio je Marković. 

 

POVEZANA VIJEST:

Na pomolu nova skupštinska većina u Bijeljini

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )