FOTO: InfoBijeljina.com

U Novoj godini Skupština grada Bijeljina dobiće novu skupštinsku većinu okupljenu oko SNSD-a, saznaje InfoBijeljina u dobro obaviještenim krugovima.

Potvrđujući gradske priče o tome da se u Bijeljini uveliko radi na promjeni skupštinske većine, naš izvor navodi da se već nakon novogodišnjih i božićnih praznika mogu očekivati konkretne aktivnosti.

„Već duže vrijeme SNSD radi na tome, a posao im je olakšala grupa nezadovoljnih odbornika u SDS-u koji su odlučili da se priklone drugom bloku“, navodi sagovornik InfoBijeljina.

Napominjući da je logično očekivati da će SNSD, koji je na izborima dobio legitimitet nastojati da lokalnu vlast približi republičkoj, naš izvor dodaje da nije isključeno da im se pridruži dio odbornika iz stranaka koje djeluju opoziciono. 

„Mnogi će naći svoj interes u novoj većini. S jedne strane je dobro da se oko zajedničkog interesa okupi što veći broj stranaka, i da se u saradnji sa vlastima na republičkom nivou riješe neka pitanja važna za Bijeljinu“, navodi izvor InfoBijeljina.  

Na pitanje InfoBijeljina da li promjena skupštinske većine otvara i pitanje opoziva gradonačelnika, naš sagovornik kaže da je za takva pitanja i razmišljanja još rano. 

Iako se o svemu još uvijek pregovara nezvanično saznajemo da bi na poziciju predsjednika Skupštine grada došao jedan od odbornika aktuelne većine, dok bi na mjesto zamjenika gradonačelnika došao kadar iz SNSD.

 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )