FOTO: Srna

Snijeg je na području srebreničke opštine izazvao brojne kvarove na elektro-mreži zbog čega više sela nema struju i, uprkos angažovanju mehanizacije za čišćenje, većina lokalnih i nekategorisanih puteva još je neprohodna za saobraćaj, saopšteno je iz Civilne zaštite ove opštine.

 
Mokar i težak snijeg polomio je mnoga stabla koja su pala na elektro-mrežu i pokidala žice i kablove, pa više sela još nema električnu energiju. Česti su prekidi elektrosnabdijevanja na cijelom području opštine zbog otklanjanja kvarova na dalekovodnoj i niskonaponskoj mreži.

I internet veze su u prekidu u jednom dijelu ove lokalne zajednice i urbanog dijela Srebrenice. Iz opštinskog Odjeljenja za društvene djelatnosti i javne servise rečeno je Srni da četiri firme koje su angažovane za zimsko održavanje puteva rade na pročišćavanju prema određenim prioritetima, ali da zbog razuđenosti sela i visine snijega nisu u mogućnosti da brzo očiste sve puteve.

Građanima je upućen poziv na strpljenje i upozorenje da ne kreću iz sela bez nužne potrebe i zimske opreme za automobile. Visina snijega je od 25 centimetara u nižim do 60 centimetara u planinskim dijelovima opštine.

Padinske ulice u Srebrenici još nisu prohodne za saobraćaj, a otežano je kretanje svim ulicama kao i regionalnim putnim pravcem Bratunac-Srebrenica-Skelani, zbog ugaženog snijega na kolovozu.

U Domu zdravlja kažu da nemaju informacija da ima zdravstveno ugroženih stanovnika na terenu. Snabdijevanje stanovništva vodom je redovno. Radnici Komunalnog preduzeća rade na sječi i uklanjanju polomljenog drveća iz gradskog parka.

I mještani nekih sela su se organizovali i rade na sječi i uklanjanju velikog broja polomljenog i oborenog drveća i grana sa lokalnih i nekategorisanih puteva do sela u kojima žive da bi te puteve osposobili za saobraćaj.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )