FOTO: InfoBijeljina

Savjet ministara odobrio je na današnjoj vanrednoj sjednici ulazak u BiH pod posebnim uslovima za 30 Palestinaca koji su srodnici državljana BiH.

"Na ovaj način omogućen je olakšani ulazak u BiH za 30 osoba koji su srodnici državljana BiH, a evakuisani su zajedno s državljanima BiH iz Pojasa Gaze", navedeno je u saopštenju.
 
Ministarstvo inostranih poslova u Savjetu ministara će dostaviti Graničnoj policiji BiH spisak 30 osoba koji, uz lične, sadrži i podatke o srodstvu sa državljanima BiH.
 
Ulazak je omogućen preko graničnog prelaza Međunarodni aerodrom Sarajevo.
 
Ranije je saopšteno da je za državljane BiH i njihove srodnike, koji su evakuisani iz Pojasa Gaze, Katar osigurao avion i snosiće troškove njihovog boravka u Egiptu i prevoza u BiH.
 
Prošli bezbjednosne provjere
 
Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić izjavio je da su Palestinci, koji su srodnici državljana BiH, prošli bezbjednosne provjere ali da će biti sprovedene i dodatne.

Nešić je rekao da je riječ o 30 lica, uglavom djece, koja se sada nalaze u Kairu.
 
"Kada dođu, u roku od 48 časova imaju obavezu da se jave Službi za poslove sa strancima. Naše agencije su izvršile bezbjednosne provjere tako da oni mogu da uđu u BiH, ali ćemo nastaviti da dalje radimo", istakao je Nešić.
 
Podsjećamo, Savjet ministara sinoć nije donio odluku o tome zbog nepostojanja kvoruma za rad i odlučivanje, a srpski ministri su tražili dodatno usaglašavanje. 
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )