FOTO: Glas Srpske

Savjet ministara BiH dao je saglasnost Ministarstvu civilnih poslova za iskazivanje interesa za priključenje BiH sistemu EU digitalnih kovid potvrda.

Kako su u Savjetu ministara BiH saopštili na današnjoj sjednici je donesena ova odluka, te su istakli da je prethodno upoznat sa Informacijom Ministarstva civilnih poslova BiH o potrebi uspostavljanja tehničkog rješenja za verifikaciju digitalnih kovid-19 potvrda u BiH.
 
"Ministarstvo civilnih poslova će organizovati ministarsku konferenciju u oblasti zdravstva, na kojoj će se razmatrati mogućnosti usaglašavanja tehničkog rješenje i pravnog okvira za verifikaciju digitalnih kovid-19 potvrda u BiH", saopštili su u Savjetu ministara BiH.
 
Dodali su da će Agencija za identifikacione isprave, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA) biti nosilac  tehničkog rješenja. 
 
"Cilj je da izdate kovid potvrde budu međunarodno priznate, kako bi se omogućilo  građanima iz BiH da nesmetano putuju po zemljama Evrope i svijeta", naveli su u Savjetu ministara BiH.
 
Iz budžeta Ministarstva pravde 1,8 miliona KM za zatvor
 
Savjet ministara, na prijedlog Ministarstva pravde, donio je danas na sjednici u Sarajevu odluku o preraspodjeli dijela budžetskih sredstava u ovoj godini iz budžeta Ministarstva pravde u budžet Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH u ukupnom iznosu 1,8 miliona KM.
 
Preraspodjelom budžetskih sredstava omogućava se Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH da redovno izmiruje obaveze iz svoje nadležnosti.
 
Savjet ministara BiH utvrdio je Prijedlog aneksa šest Sporazuma između BiH i Norveške o finansiranju projekata u korist pravosuđa i/ili sudova i tužilaštava u BiH, čime se omogućava realizacija aktivnosti iz projekta "Unapređenje kvaliteta pravosuđa" do kraja juna 2022. godine, umjesto ranije predviđenog 31. decembra.
 
Prethodno je usvojena Informacija Visokog sudskog i tužilačkog savjeta /VSTS/ BiH o proceduri i postupku zaključivanja Aneksa šest Sporazuma, zaključenog između BiH i Norveške o finansiranju projekata u korist pravosuđa i/ili sudova i tužilaštava u BiH, saopšteno je iz Savjeta ministara.
 
Prijedlog aneksa šest biće dostavljen Predsjedništvu BiH, a za potpisnika je predložen predsjednik VSTS-a Halil Lagumdžija.
 
Predloženo je i da se Aneks šest Sporazuma između BiH i Norveške počne privremeno primjenjivati od 1. januara.
 
Savjet ministara, na prijedlog Ministarstva bezbjednosti, donio je Odluku o imenovanju članova Odbora za žalbe policijskih službenika na mandat od četiri godine, nakon što je istekao mandat ranije imenovanim članovima ovog odbora.
 
Za predsjednika sedmočlanog Odbora imenovan je Samir Rizvo iz Ministarstva bezbjednosti, a za njegovog zamjenika Veljko Lazić iz Granične policije BiH.
 
Odbor za žalbe policijskih službenika nadležan je za donošenje odluka ro žalbama koje podnesu policijski službenici protiv odluka koje su donijela policijska tijela BiH u pogledu statusa policijskog službenika ili u slučajevima propusta policijskog tijela da donese odluku u pogledu statusa policijskog službenika.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )