FOTO: InfoBijeljina

Nakon teksta koji je juče objavljen na portalu InfoBijeljina o izbornim panoima postavljenim na kružne tokove i trotoare, danas smo dobili i zvanično potvrdu od Gradske uprave, u kojoj se navodi da Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine nije izdalo ni jedno odobrenje za postavljanje takvih panoa.

„Što se tiče političkog oglašavanja koje ste pomenuli, i reklamnih panoa koji su postavljeni na kružnim tokovima i trotoarima gdje se ugrožava bezbjednost prolaznika, obavještavamo vas da Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine nije izdalo ni jedno odobrenje za postavljanje takvih panoa“, potvrdili su za InfoBijeljina u Gradskoj upravi.  

Iz ovog odjeljenja dodaju da što se tiče političkog oglašavanja na reklamnim bilbordima, banderolama i reklamnim banerima, odobrenja su izdata marketinškim firmama koje su dalje izdale svoje reklamne prostore političkim partijama.

„Reklamni panoi na kružnim tokovima i trotoarima nemaju odobrenja za postavljanje kao ni ulični transparenti iznad kolovoza“, izričiti su iz Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine 

Pokrenuti postupci protiv političkih subjekata

Komunalna policija je je prilikom obilaska terena uočila da politički subjekti nemaju odobrenja za postavljene reklamne panoe i pokrenula upravne postupke protiv prekršioca sa naloženim mjerama o uklanjanju bespravno postavljenih reklamnih panoa i postupak je u toku.

Ne zaboravimo da se izborna kampanja finansira iz budžeta Republike Srpske. Između ostalog i ovi plakati su plaćeni narodnim parama pa će sad da budu uklonjeni. Dok narod plaća biće svega.

 

POVEZANE VIJESTI:

Građanima dosadila bitka za glasove: Plakati na sve strane, a fabrika i škola nigdje

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )