FOTO: InfoBijeljina

Izborna kampanje je počela. Tačno u ponoć 7. septembra, aktivisti političkih partija su kao ”zapete puške” izjurili na ulice i počeli da lijepe plakate i da svoje “favorite” kače po bilbordu. I, gledaj čuda, na površinama namjenjenim pješacima ili regulisanju saobraćaja, “nikli” su reklamni bilbordi.

Upravo ti drveni panoi sa plakatima, postavljeni su na kružne tokove, u blizini pješačkih prelaza. Pa se građanima razni profili ljudi smješkaju, i šalju poruke dok, najčešće vozači, izviruju pokušavajući da se uključe u saobraćaj, ne udare pješake, ne ogrebu nečije vozilo i slično.

E to je građanima donijela izborna kampanja, tačnije oni koji su se potrudili da sebe ili svog šefa dobro izreklamiraju. 

Bilo bi najbolje da se vozači parkiraju i ne remete prezentaciju “slatkih malih želja i programa”, a pješaci... Zar su svi oni bitni ovaj mjesec, ili bolje rečeno godinu…

Tako je na primjer u Ulici Vuka Karadžića nemoguće uočiti pješake koji prelaze ulicu od brojnih drvenih panoa koji su poredani na trotoaru.

“Ovo je katastrofa, zaista ne pretjerujem ali se ne može voziti. Ne znam čija je ovo ideja, ali treba ukloniti ove plakate, pa zar zbog izbora da neko nastrada”, pita vozač iz Bijeljine.

“Umjesto da imamo više prostora na trotoaru, više zelenila, da se otvaraju fabrike, škole ili vrtići ili možda parkovi, nama su zakrčili i ovo malo što imamo. Najbolje je da ne izlazimo iz kuće dok kampanja traje”, ogorčena je majka dvoje djece koju je ekipa portala InfoBijeljina zatekla kako se probija kroz gusto raspoređene plakate na trotoaru.

Nadležne službe očigledno ne žele da rješe ovaj problem. Istini za volju, ovo je postala praksa, pa se službe i ne uključuju da poprave stanje.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )