FOTO: Ilustracija

Agencija za zaštitu ličnih podataka u BiH je provela nekoliko postupaka protiv kladionica radi nezakonitog traženja od učesnika igara na sreću da putem Interneta dostave sliku lične karte ili pasoša prilikom registracije i verifikacije korisničkog naloga, te prilikom isplate dobitka, potvrđeno nam je iz ove agencije.

"Kladionicama je zabranjeno da prikupljaju slike ličnih dokumenata na takav način, te im je naloženo da izbrišu do sada prikupljene slike ličnih karata ili pasoša koje su učesnici igara na sreću dostavljali putem Interneta", rečeno je portalu InfoBijeljina iz Agencije.
 
Kako su pojasnili, kladionicama je dozvoljeno da učesnika igara na sreću identifikuju isključivo uvidom u važeći identifikacioni dokument u njihovom prisustvu, te da za svoje potrebe ostave kopije dokumenata na osnovu kojih je provednena identifikacija klijenata.
 
"Kladionice su upućene na obavezu da radi sprečavanja eventualne zloupotrebe i neovlaštenog korištenja jedinstvenog matičnog broja (koji se ostavlja prilikom registracije korisničkog naloga putem Web stranica), izvrše neposrednu provjeru tog ličnog podatka u prisustvu igrača", istakli su iz Agencije za zaštitu ličnih podataka u BiH.
 
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )