FOTO: InfoBijeljina

Nije rijetkost da se na bh. tržištu pronađe opasan proizvod, a najnoviji je kit na naduvavanje, koji se koristi tokom kupanja na bazenima ili na moru.

Kako je za InfoBijeljina potvrđeno iz Agencije za nadzor nad tržištem BiH, ovaj proizvod predstavlja ozbiljan rizik od utapanja. 

U pitanju je proizvod "Jolly Whale Shaded", serijski broj mu je 56591NP, a bar kod 6941057417172.

Proizvođač je „Intex Development Co“, a zemlja porijekla Kina.


„Proizvod izgleda kao igračka sa strukturom iznad nivoa vode koja zaustavlja vjetar. Na proizvodu se ne nalaze upozorenja i informacije na jednom od službenih jezika u Bosni i Hercegovini, te nisu navedene informacije za potrošače na pakovanju. Proizvod ne ispunjava sigurnosne zahtjeve“, naveli su za InfoBijeljina iz Agencije za nadzor nad tržištem BiH.

Dodaju da je uvoznik preduzeo mjere povlačenja proizvoda s tržišta, povrata od potrošača, uništavanja, te obavještavanja potrošača o rizicima i načinu povrata proizvoda. Ako ste ga već kupili, postoji preporuka i za takve slučajeve.

„Preporučuje se potrošačima koji su kupili ovaj proizvod da ga prestanu koristiti i vrate uvozniku“, ističu iz Agencije.

Ovaj proizvod je tek jedan u nizu onih za koje su tokom ove godine data upozorenja da su opasni.

Podsjetimo, sa tržišta BiH povlače se i uništavaju igračke dvije vrste laserskih pištolja, te laserski pokazivač, jer predstavljaju rizik od povreda i oštećenja vida, a kupcima se preporučuje da ih vrate u prodavnicu.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 1 )