FOTO: srpskainfo.com

Ministar komunikacija i transporta BiH Edin Forto pozdravio je odluku Tužilaštva BiH o formiranju predmeta na osnovu Izvještaja Kancelarije za reviziju institucija BiH o reviziji učinka pod nazivom „Povjereni javni poslovi iz nadležnosti institucija BiH“.

Forto je poručio kako se Ministarstvo u punom kapacitetu stavlja na raspolaganje Tužilaštvu BiH u cilju što sveobuhvatnije i kvalitetnije analize svih aktivnosti u vezi sa povjeravanjem javnih poslova.
 
S obzirom na višegodišnje problematizovanje pitanja povjerenih javnih poslova te stavove koje su u svojim presudama iznijeli Sud BiH i Kancelarija za reviziju institucija BiH, Forto očekuje da se u procesu koji je pokrenulo Tužilaštvo BiH da konačan sud o zakonitosti povjeravanja javnih poslova Ministarstva.
 
Kako je saopšteno iz ministarstva, upravo na tome insistirao je od početka svog mandata tražeći provođenje revizije povodom optužbi na račun Ministarstva o netransparentnoj dodjeli ugovora i povjeravanju javnih usluga.

Prema pisanju medija, ako je suditi prema najnovijim nalazima Kancelarije za reviziju institucija BiH, Ministarstvo komunikacija i transporta (MKT) BiH u proteklih deset i više godina počinilo je nezapamćene propuste u oblasti javnih poslova iz svoje nadležnosti, koji za sobom povlače krivičnu odgovornost.
 
Teški propusti i navodne nezakonitosti koji su ustanovili revizori uglavnom su počinjeni u periodu dok je ministar bio Vojin Mitrović (SNSD) i odnose se na oblast homologacije i certifikacije vozila, zatim stručnog osposobljavanja upravitelja prevoza i vozača.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )