FOTO: Glas Srpske

Bošnjački član i aktuelni predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović rekao je danas da je na zvaničnom Sarajevu da radi da BiH uđe u NATO, a onima koji dovode u pitanje nezavisnost BiH poručio je da se, kako kaže, "ne igraju vatrom".

Bećirović, iz čijeg kabineta je ranije za Al-džaziru potvrđeno da u BiH dolazi bataljon NATO snaga kao podrška Euforu, što je danas demantovano, kaže da NATO ima mandat prema mirovnom sporazumu da reaguje kada god su ugroženi mir i sigurnost i država BiH.
 
"Svi oni koji dovode u pitanje sigurnost i nezavisnost BiH preporučio bi im da se ne igraju sa vatrom", rekao je Bećirović, preneo je portal Avaza.
 
Dodao je da je nedavno tim povodom boravio u Briselu, gdje je razgovarao sa generalnim sekretarom NATO.
 
Ministar odbrane u Savjetu ministara BiH Zukan Helez demantovao je za sarajevski Fokus tvrdnje da bataljon NATO dolazi u BiH.
 
Pojasnio je da je riječ o određenom broju vojnika iz rezervnog sastava francuskih snaga koje privremeno dolaze u BiH, gdje će učestvovati u vojnoj vježbi sa pripadnicima Oružanih snaga BiH
 
Vučić je glavni problem u BiH
 
Bošnjački član i aktuelni predsjedavajući Predsedništva BiH Denis Bećirović optužio je danas predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da, kako tvrdi, "nije nikakav mirotvorac' i da je "glavni problem u BiH".
 
Bećirović je to rekao upitan da komentariše današnji sastanak zvaničnika Srbije i Republike Srpske u Beogradu i dodao:
 
“Posljednjih sedmica i meseci, domaća i regionalna javnost polako saznaju pravo lice Aleksandra Vučića. On nije nikakav mirotvorac, glavni problem u BiH nije Dodik nego je Vučić. Stoga bi se međunarodni zvaničnici morali zapitati kakve instrukcije Vučić daje Dodiku. Morao bi početi da poštuje suverenitet i nezavisnost i teritorijalni integritet BiH i da prestane da se miješa u unutrašnje stvari BiH", rekao je Bećirović, preneo je sarajevski portal Avaz.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )