FOTO: null

Crvena zvijezda savladala je UNIKS iz Kazanja u Beogradskoj areni u posljednjem meču regularnog toka Evrolige pred svojim navijačima – 83:65 (40:31).

Srpski i regionalni šampion loše je počeo susret, ponovo liše pomoći Stefana Jovića, ubacivši samo dva poena za nešto manje od sedam minuta košarke, ali je potom u potpunosti razbio rivala.

Domaćin je pogodio 11 trojki iz 19 pokušaja, uz 17 pogodaka za dva iz 38 šuteva, ali je ponovo za pobjedu bila ključna igra u odbrani, karakteristična za Zvezdu, koja je donijela neverovatnih 14 ukradenih lopti!

Ekipi Dejana Radonjića će ovaj trijumf dobro doći pred nedjelju odluke – pošto će najprije u utorak igrati protiv Budućnosti majstoricu za prolazak u finale ABA lige, dok je tri dana kasnije čeka okršaj za Darušafakom u Istanbulu, koji će odlučiti o posljednjem učesniku četvrtine finala elitnog takmičenja.

Crveno-bijeli imaju 16 pobeda i 13 poraza, a turski sastav jedan trijumf manje na devetom mjestu. Prvak Srbije mora da slavi protiv Darušafake ukoliko želi da se i treću godinu u nizu nađe u drugoj fazi Evrolige.

I pored date situaciju, da ovaj susret nije bio previše rezultatski važan, mora se istaći da su igrači Zvezde zaslužili punu halu zbog svega što su uradili ove sezone, ali je ipak samo donji prsten popunjen – što je najslabija posjeta ove sezone u Areni.

Blistao je Milko Bjelica, jedan od najzaslužnijih igrača za preokret, ubacivši 19 poena (4/5 za dva, 2/4 za tri), uz četiri skoka, za nešto manje od 19 minuta na parketu.

Odličan je bio i Marko Gudurić sa 18 poena (2/2 za dva, 4/5 za tri) i po tri uhvaćene lopte i asistencije, dok je Nejt Volters dodao 12 poena i šest dodavanja.

Istakli su se još Marko Simonović sa 13 poena i Čarls Dženkins sa 10, s tim da je Amerikanac imao i pet ukradenih lopti, potvrdivši još jednom da je najbolji kradljivac lige.

S druge strane, kod gostiju je najbolji bio Kit Lengford sa 16 poena, tri asistencije, ali i četiri izgubljene lopte. Međutim, samo je još Kino Kolom bio dvocifren u ruskom sastavu sa 11 poena, šest proigravanja i pet skokova, izgubivši jednu loptu više od Lengforda.

Artjom Parahuski zabilježio je osam, Koti Klark sedam, a naš Danilo Anđušić tri poena (0/2 za dva, 1/2 za tri), asistenciju i skok.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )