FOTO: InfoBijeljina

Derbi začelja 14. Kola Premijer lige pripao je fudbalerima Zvijezde koji su iskoristili jednu smušenost u odbrani gostiju i pogotkom Miljana Govedarica osvojili tri boda, čime su prepustili ulogu „fenjeraša“ ekipi iz Gabele.

Zvijezda je došla u prednost nakon 17 minuta igre. Aut sa desne strane, po već viđenom receptu, duboko je bacio Dušan Babić, lopta je prošla kroz ciojeli šesnaesterac, na drugoj stativi sam je Miljan Govedarica, kome nije bilo teško da matira nemoćnog Dalibora Kozića. 

- Ovo je akcija koju često radimo na treningu i na našu sreću ovaj put je prošla. Čestitam mojim igračima koji su smogli snage da odigraju još jedan kvalitetan meč, ostavre pobjedu i sada smo u zoni ekipa koje imaju realne šanse da izbore opstanak u ligi. Nije ovo bio kvalitetan susret, ali sigurno da je i važnost meča uticala na igrače oba sastava da pruže nešto lošiju partiju, rekao je trener Zvijezde Darko Nestorović.

Meč je protekao u ne baš gledljivom fudbalu, sa dosta grešaka, pogrešnih pasova, nepovezanom igrom, ali takođe treba istaći i da je bilo dosta trčanja i borbenosti.

Početak susreta pripao je gostima koji su u samo dva minuta isto toliko puta pogodili okvir gola Zvijezde. Najprije je u 5. minutu Elvedin Aletić sa 17 metara pogodio prečku, da bi odmah nakon toga jedna dubinska lopta prošla kroz cio kazneni prosotr i završila na desnoj stativi gola Filipa Erića. 

Sve posle ovog pogotka veoma brzo će zaboraviti treneri oba tima, jer nije bilo prilika i dobrih akcija. Tek u finišu susreta još dvije prilike. Najprije je zaprijetio mladi Marko Brkić, čiji udarac, zaustavlja, najprije golman Kozić a nakon toga i prečka, a već u sljedećem napadu, Marin karamarko šutira glavom nakon kornera, a golman Zvijezde uz dosta muke uspjeva zaustaviti loptu na samoj liniji.

Na kraju pobjeda je pripala Zvijezdi koja je ovom pobjedom mjesto „fenjeraša“ prepustila svom protivniku na ovom meču.   

Treba takođe i istaći da je renesansa Zvijezde počela nakon osmog kola kada je na mjesto šefa stručnog štaba imenovan Darko Nestorović, u tom momentu ekipa je bila ubjedljivo na poslednjem mjestu sa samo tri osvojena boda, a u poslednjih šest kola tim iz Bijeljine osvojio je 8 bodova i umnogome popravio svoj bodovni salda, što mu daje realne izglede da se upusti u ravnopravnu borbu za opstanak  sa ostalim klubovima.

Naravno u toku zimske pauze neophodne su velike promjene u igračkom kadru, jer su pojedinci do sada pokazali da nemaju kvalitet za ovaj rang takmičenja

D. Tešić
 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )