FOTO: InfoBijeljina

Oba bijeljinska premijerligaša svoje susrete četvrtog kola odigraće u nedjelju. Nakon tri kola i Radnik i Zvijezda nisu izgubili susret.

Radnik je ostvario pobjedu nad Sarajevom a remizirao u Tuzli i pred svojim navijačima u duelu sa Krupom. Zvijezda ima tri remija, Mladost, Sloboda i Gošk, tako da će naredni mečevi biti prilika da se vidi prava snaga oba kluba.

Radnik će na gostovanje Širokom, ekipa koja je prošlo kolo „demolirala“ ma svom terenu Čelik. Bijeljinci su svjesni snage svog protivnika, ali na Pecaru ne putuju sa bijelom zastavom.

- Nakon eliminacija iz Evrope i Širokom će sigurno sve pokušati kako bi u otvaranju lige napravili bodovnu prednost u odnosu na svoje konkurente za vrh tabele, pošto oni imaju obaveze na međunarodnoj sceni. Imamo pet bodova nakon tri odigrana kola i mislim da možemo i protiv Širokog da nastavimo sa dobrim igrama i da se vratimo sa ovog gostovanja neporaženi, rekao je vezista Radnika i kapiten Dušan Martinović.

U meču protiv Širokog Radnik neće moći da računa na pouzdanog štopera Domagoja Franića, koji će propustiti susret zbog crvenog kartona zarađenog proteklog vikenda u meču protiv Krupe.

Debitanti u ligi, Zvijezda 09, nije mogla zamisliti bolji start. Tri kola bez poraza, istina nemaju ni pobjedu, ali u konkurenciji mnogo isksunijih klubova izabranici Milana Đuričića su ostali neporaženi. U nedjelju u Ugljevik dolazi Željezničar, ekipa protiv koje nije potrebno dodatno motivisati igrače kako bi pružili svoj maksimum.

- Biće to sigurno praznik fudbala u Ugljeviku. Željo je ekipa o kojoj je izlišno trošiti riječi i apsolutni su favoriti u ovom susretu. U toj činjenici mi ćemo tražiti svoju priliku i pokušati iskoristiti svaku priliku koja nam se ukaže, rekao je mladi Luka Asentić, strijelac gola u prošlom kolu.

Susret između Zvijezde i Željezničara igra se u nedelju sa početkom u 17.30 minuta a meč na Pecari igra se u 20.30 minutu.

Raspored 4. kola Premijer lige BiH

Subota: 

17.30    Krupa – Mladost
20.00    Sarajevo – Gošk
20.45    Tuzla sity – Sloboda

Nedjelja:
17.30    Zvijezda 09 – Željezničar
19.00    Čelik – Zrinjski
20.30    Široki – Radnik

D. Tešić
 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )