FOTO: novosti.rs

Jesen u Evropi je obezbjeđena, Crvena zvezda je doputovala u kišovitu Švajcarsku na megdan Jang bojsu u prvom duelu plej-ofa za plasman u Ligu šampiona (21.00, RTS), oslabljena, ali rasterećena i željna da pokuša da ponovi prošlu sezonu i ponovo dosanja san ulaskom u fudbalsku elitu.

Iskusniji za godinu dana, spremniji kroz mečeve kakve su imali protiv Liverpula, PSŽ i Napolija, fudbaleri srpskog prvaka sa mnogo više samopouzdanja gledaju na dvomeč, znajući da "mladi momci" iz Berna nisu bauk, ali imaju isto takvo iskustvo kao i isti cilj.

Bez povrijeđenih Milana Pavkova, Srđana Babića i odranije Branka Jovičića, suspendovanih Dušana Jovančića i Nemanje Milunovića, ali sa El Fardu Benom koji se oporavio, crveno-bijeli znaju da će do grupne faze i 15.250.000 evra, kao i nagrade od 100.000 evra po igraču, stići samo ako zabilježe dobar rezultat večeras na vještačkoj travi.

- Očekujem tešku utakmicu kao što smo je imali u Kopenhagenu, protivnik ima veoma dobre igrače, ali ne bih da ih mnogo analiziram javno. Mi moramo da gledamo sebe. Imamo tim sposoban da pobijedi svugdje i svakoga. Vjerujem da možemo u Beograd da se vratimo raspoloženi, sa dobrim rezultatom i da zatim pred našim navijačima uđemo u Ligu šampiona - tvrdi, za "Novosti", prvi strelac tima Ričmond Boaći.

Reprezentativac Gane bio je na visini zadatka kad je trebalo, postigao je gol na "Marakani" protiv Suduve, pa na istom stadionu zatresao i mrežu HJK Helsinkija, a njegov pogodak na "Parkenu" u Kopenhagenu odredio je tok meča. Dva kod kuće, pa jedan na strani, navijači se nadaju da će nastaviti golgeterski niz i na stadionu "Švajcarska".

- Bog mi uvijek da mogućnost da postignem gol, a ja sam ubijeđen da nas neće napustiti, kao što nas nije napustio u Kopenhagenu. Mi napadači se hranimo golovima, ali ja sam timski igrač i meni je najvažnije da ostvarimo dobar rezultat - poručuje Boaći.

- Težak meč nas čeka, Jang bojs je prvak Švajcarske, bolji su od Bazela, igrali su Ligu šampiona i svakako da im je najveća prednost igranje na vještačkoj travi. Međutim, vole da igraju na gol više što će nam u neku ruku možda omogućiti da imamo više prostora u napadu - kaže Miloš Degenek.

Hoze Kanjas je uspio da se oporavi od povrede lista, pa je tako pao kamen sa srca i treneru Milojeviću. Vjerovatno će Špancu društvo u vezi praviti i Mirko Ivanić, jer bi trebalo očekivati da uz Marka Marina i Ričmonda Boaćija po bokovima djeluje novajlija Mateo Garsija, dok će po drugom, bar od starta, šansu dobiti ili Aleksa Vukanović ili Veljko Simić, jer je Ben spreman samo za jedno poluvrijeme. Ipak, ne bi trebalo isključiti ni mogućnost da Ben počne, a neko ga zamijeni, ali to će odlučiti Milojević na osnovu poslednjeg treninga.

Jang bojs igra sa trojicom veznih igrača koje odlikuje više ofanziva nego defanziva. Trio tamnoputih ofanzivaca Ngamale-Nsame-Asale do sada u sezoni najmanje dva puta je tresao mrežu rivala. Ovog puta i domaći teren, prije svega podloga sa vještačkom travom, daje im i dodatnu prednost.
 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )