FOTO: null

I oni i mi smo svjesni toga da nemamo poraz u "Pioniru", što unosi dodatnu energiju i samopouzdanje kod mojih igrača – rekao je trener Zvezde

Košarkaši Crvene zvezde i Budućnosti ispisaće večeras (19.00), u dvorani "Aleksandar Nikolić", prvu stranicu finalnog serijala ovosezonske Jadranske lige, posle koga će biti poznat vladar regiona, ujedno i učesnik Evrolige. Crveno-bijeli brane oba statusa, a Podgoričani se pak nisu nikada toliko blizu primakli tronu, od koga su oba tima, u zavisnosti od toga koliko će trajati finale, udaljena najmanje pet, a najduže sedam dana.

- Tu smo gdje smo željeli da budemo, u finalu, sa prednošću domaćeg terena. Ko god da nam je rival u finalu, sigurno da to zaslužuje, kao i potpuni respekt u utakmicama sa ulogom veličine evroligaške ulaznice - kaže trener crveno-bijelih Dušan Alimpijević, svjestan toga da poslednji koraci ka tituli neće biti nimalo laki. 

- Izuzetno su teški za bilo kog finalistu. Ali naši prioriteti se znaju, ističemo ih od starta, i prema tome se odnosimo s najvećom dozom ozbiljnosti i spremnosti.

- U majstorici s Mornarom video sam fenomenalnu atmosferu. Nismo ove sezone imali mnogo puta takvu energiju s tribina. Definitivno je to naš vjetar u leđa, "igrač" koji nam je eventualno nedostajao. Prema interesovanju koje vlada, siguran sam da će "Pionir" biti ispunjen i da će publika napraviti sjajnu atmosferu, a mi ćemo učiniti sve da se odužimo za vjernost i podršku.

Budućnost u Beograd dolazi bez tereta koji je nosila prethodnih godina, odnosno konačno je preskočila taj polufinalni prag.

- Igraju dobro cijele sezone u oba takmičenja. Njihove ambicije su bile poznate, ako ne na početku, onda sigurno kada su na već dobre partije Nikolića i Ilića angažovali igrača kao što je Dolmen. Želiće da osvoje ABA ligu i da učestvuju u Evroligi sledeće sezone.

Finalna serija se igra po ubrzanom ritmu.

- U četiri navrata smo ove sezone odigrali po deset utakmica za 30 dana, po dvije nedeljno u Evroligi, pa u ABA ligi... Jesmo više navikli na tako nešto, ali smo i više potrošeni. Ipak, u finalu nema priče o potrošenosti - jasan je Alimpijević.

SLOBODAN ULAZ NA TRIBINE

Crvena zvezda je saopštila da će ulaz na tribine B i D za prve dvije utakmice finala biti slobodan. Vlasnici sezonskih karata za tribine moći će da uđu na tribine A i C, a za sva ostala mjesta u dvorani (parteri B i D, lože, bijela i plava loža) karte mogu da se kupe u svim poslovnicama "Eventima", po standardnim cijenama za utakmice Jadranske lige.

- U skladu sa propozicijama takmičenja i preporukom MUP Srbije, razmjene karata i ulaska gostujućih navijača neće biti - saopštio je klub s Malog Kalemegdana.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )