FOTO: InfoBijeljina

Posle stavljene tačke na niz od četiri poraza, trener Crvene zvezde Andrija Gavrilović rekao je da im je pobjeda nad Megom dala prostora za disanje. Možda za samo jedan dubok dah, jer našeg šampiona već danas u Istanbulu čeka duel petog kola Evrolige sa prošlosezonskim finalistom Efesom (18.30). Druga utakmica od čak četiri u sedam dana - u četvrtak u hali "Aleksandar Nikolić" gostuje Himki (19.00), a u nedelju je na redu eks-ju "klasik" sa Cibonom u Zagrebu.

- Kalendar je nemilosrdan - kaže Gavrilović. - Svjesni smo toga da nemamo nikakav imperativ u meču sa Efesom, ali ako želimo da poštujemo ovo što smo uradili protiv Mege, ne bi trebalo da napravimo korak unazad.

Doskorašnji trener Milan Tomić ostavkom je priznao svoju odgovornost za loš ulazak u sezonu.

- Svi smo odgovorni za rezultate, mi igrači smo ti koji su na terenu - ne bježi od krivice Stratos Perperoglu. - Svi moramo da igramo bolje i da se fokusiramo na naš posao. Radimo dosta na odbrani, imamo neke probleme koje moramo da riješimo u napadu. Još je rano, tek je počela sezona. Ako mene pitate, mislim da su se neke stvari prerano izdešavale.

Najkonstantniji Zvezdin igrač u dosadašnjem turbulentnom dijelu sezone dobro zna kako se igraju utakmice sa timovima kao što je Efes.

- Možda nemamo talenat kao neki veliki evropski timovi, ali ako igramo zajedno možemo da uspijemo. Teška nedelja za nas, ali to je realnost ove sezone. Moramo da se prilagodimo i potrudimo da ostvarimo dobar rezultat. Pokušaćemo da se takmičimo i dođemo do pobjede u Istanbulu - ne nedostaje samopouzdanja grčkom veteranu.

Dejan Davidovac, sa 17 poena najefikasniji igrač utakmice sa Megom, priznaje da ekipa prolazi kroz težak period.

- Teško je svakako, posebno zato što su ovo bile neke radikalne promjene. Uspjeli smo kroz meč sa Megom da se malo vratimo, pobjede su te koje nam pomažu u tome. Ne znam koliko je realno imati jedan poraz u ovakvoj ABA ligi, kao što je bio slučaj prošle sezone. Izgubili smo na dvije utakmice, ali gubile su i još neke ekipe viđene među četiri najbolje. Te brojke ne treba da nas sputavaju.

- Igramo protiv rivala koji i ove sezone cilja fajnal-for. U pitanju je odličan tim, sa sjajnim igračima predvođenim Vasom Micićem.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )