FOTO: Tanjug/AP

ZVEČAN - Građani su okupili kod zgrade opštine Zvečan ispred koje se nalazi veliki broj pripadnika specijalnih snaga kosovske policije sa opremom za razbijanje demonstracija, javlja dopisnica Euronews Srbija.

Srpska lista i građani traže da novoizbarani albanski gradonačelnik ne dolazi u zgradu opštine i da se specijalna kosovska policija odmah povuče.
 
Ispred zgrade su i pripadnici KFOR-a, koji su raspoređeni i u Leposaviću i Zubinom Potoku. Ambasador SAD u Prištini pozvao novoizabrane albanske gradonačelnike na sastanak.
 
Građani se okupili ispred opštine Zvečan, protestuju i traže da se pripadnici specijalnih jedinica kosovske policije povuku i da novoizabrani albanski gradonačelnik ne dolazi
 
KFOR traži da se odblokiraju dva vozila specijalne policije, stiže komandant za sjever.
 
Dragiša MIlović iz Srpske liste obratio se okupljenim Srbima ispred opštine Zvečan, javlja reporterka Euronews Srbija, on ih je pozvao na mir i slogu i zamolio ih da se strpe jer je predstavnik KFOR- sa kojim su pregovarali čitavog dana rekao da će doći njihov komandant za sjever i da će se tada nastaviti pregovori i da će pokušati da nađu rješenje.
 
Zahtjev građana i Srpske liste je i dalje nepromijenjen - da se momentalno povuku specijalne snage kosovske policije iz svih opština i da novoizabrani albanski gradonačelnici ne dolaze u opštinske zgrade.
 
Zahtjev KFOR-a je da se propuste dva vozila specijalne policije koja se nalaze u okruženju građana. Reporterka Euronews Srbija javlja da je predstavnik KFOR-a prethodno rekao predstavnicima Srpske liste da će oni odgurati građane ukoliko to bude potrebno. 
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )