FOTO: Nezavisne / Tanjug / AP

Si Đinping, kineski predsjednik, boraviće 7. i 8. maja u zvaničnoj posjeti Srbiji.

Si Đinping u Srbiju stiže na poziv predsjednika Aleksandra Vučića, koji će biti njegov domaćin, potvrđeno je iz Službe za saradnju sa medijima predsjednika Srbije.
 
Potvrda stiže i od kineskih zvaničnika. Vang Ji, kineski šef diplomatije, poručio je da se Peking raduje ovoj posjeti, kao još jednoj prilici za cementiranje "gvozdenog prijateljstva" sa Srbijom.
 
Razgovaraće se o bilateralnim odnosima i unapređenju saradnje dvije zemlje, prenosi Reuters.
 
Dolazak kineskog predsjednika najavljen je u februaru, na svečanosti koju je Vučić priredio za ambasadora Kine u Srbiji Li Minga i njegove saradnike, povodom obilježavanja lunarne Nove godine, prenosi RTS.
 
Si Đinping je posljednji put u Srbiji boravio 2016. godine, što je bila prva posjeta kineskog predsjednika poslije više od 30 godina. Ovog puta u Beograd dolazi na godišnjicu NATO bombardovanja kineske ambasade.
 
Tokom posjete ovom dijelu Evrope, Si Đinping će, od 5. do 10. maja, boraviti i u Mađarskoj i Francuskoj, prenosi Sinhua.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )