FOTO: null

Sindikati "Željeznica Republike Srpske" /ŽRS/ organizovaće u ponedjeljak, 13. juna, jednočasnovni štrajk upozorenja radi ispunjavanja njihovih sindikalnih zahtjeva, izjavio je danas predsjednik Samostalnog sindikata transportne djelatnosti Zlatko Marin.

Marin je rekao novinarima da se zahtjevi odnose na redovne isplate plata, neisplaćenih šest toplih obroka i 11 nadoknada za prevoz, te izradu sistematizacije prema stvarnim potrebama Željeznica, uz aktivno učešće sindikata.

On je istakao da su ovu odluku donijeli svi sindikati zastupljeni u "Željeznicama.

Prema njegovim riječima, štrajk upozorenja biće organizovan u cijelom sistemu "Željeca" i trajaće od 10.00 do 11.00 časova.

Marin je ocijenio da je ponašanje Vlade Republike Srpske prema ovom sistemu "maćehinsko i da će sindikati ići do kraja" u ispunjavanju zahtjeva.

Govoreći o najavama Vlade o restrukturisanju "Željeznica Republike Srpske", Marin kaže da takva obećanja dobijaju već više godina, te da je to još "mrtvo slovo na papiru".

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )