FOTO: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde još nisu odigrali mečeve drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv litvanske Suduve, ali će u ponedeljak u sjedištu UEFA u Nionu dobiti potencijalnog protivnika u trećoj rundi.

Dug i težak put je pred ekipama koje žele u grupnu fazu Lige šampiona. Tu su tri runde kvalifikacija i četvrta, odlučujuća plej-of runda. 

Crvena zvezda je eliminisala letonski Spartaks u prvom kolu, a u utorak od 20,30 će na stadionu "Rajko Mitić" dočekati litvansku Suduvu. 

Ako ekipa trenera Vladana Milojevića eliminiše Litvance imaće za protivnika jednog od onih koje je UEFA na osnovu koeficijenta svrstala u grupu povlašćenih. 

Povlašćene ekipe na žrijebu su: Red Bul Salcburg (Austrija), kao i pobjednici duela Ludogorec (Bugarska) - Vidi (Mađarska), Seltik (Škotska) - Rozenborg (Norveška), Legija (Poljska) - Spartak Trnava (Slovačka), Astana (Kazahstan) - Mitjiliand (Danska), Kukeši (Albanija) - Karabag (Azerbejdžan). 

U nepovlašćene spadaju bolji iz dvomeča u kojima igraju Crvena zvezda, BATE Borisov, Dinamo Zagreb, Šerif Tiraspolj, Malme, kao i atinski AEK. 

Mečevi trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona će se igrati 7/8. avgusta i 14/15. avgusta. 

Zanimljivo je da će Crvena zvezda u ponedeljak dobiti i potencijalnog protivnika (12,45h) u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope ukoliko ne uspije da prođe Suduvu i evropski put nastavi u drugom po jačini takmičenju. 

Crveno-bijeli su smješteni u Grupu 2 među povlašćenim timovima, pa bi eventualno na megdan išli pobjednicima sledećih mečeva drugog kola kvalifikacija za LE.

TNS (Vels) - Linkoln Red Imps (Gibraltar)

Torpedo Kutaisi (Gruzija) - Vikingur (Farska Ostrva)

Spartaks (Letonija) - La Fiorita (San Marino)

APOEL (Kipar) - Flora Talin (Estonija)

Kork (Irska) 

Moguće bi bilo čak i novo "uparivanje" Crvene zvezde i Spartaksa iz Jurmale, posle mečeva u prvom kolu kvalifikacija za LŠ, u trećem kolu kvalifikacija za LE. To bi se desilo voljom žrijeba ako bi Zvezda izgubila od Suduve, a Spartaks prošao La Fioritu. 

Takođe, od 14 časova biće obavljen i žrijeb za treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, a moguće rivale će dobiti i ostali srpski klubovi, kao i ekipe iz regiona. 

Partizan u drugoj rundi igra protiv litvanskog Trakaija, a nalazi se u povlašćenoj grupi, pa može da očekuje lakšeg rivala. 

Radnički iz Niša i Spartak iz Subotice su takođe u povlašćenom dijelu žrijeba, ali zbog koeficijenta svojih rivala Makabija iz Tel Aviva i Sparte iz Praga. Nišlije i Subotičani će tako morati prvo da eliminišu Izraelce i Čehe, da bi došli u priliku da igraju protiv narednog rivala.  

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )