FOTO: null

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić organizovao je danas prijem za Hor "Srbadija" koji je osvojio zlatnu i srebrnu medalju na devetom Međunarodnom takmičenju horova "Isola del sole" u italijanskom gradu Grado.

"Srbadija" se, u periodu od 25. do 29. septembra, takmičila u kategoriji duhovne i tradicionalne muzike, u jakoj konkurenciji horova iz Indonezije, Južne Afrike, Kine, Norveške, Danske, Izraela, Češke, Holandije, Hrvatske, Velike Britanije, Poljske, Švedske, Mađarske i drugih zemalja svijeta.
Takmičenje u Italiji organizovala je Interkulturalna fondacija - Muzika mundi.

- Osvojili smo visoke bodove u kategoriji crkvene muzike bez instrumentalne pratnje i u folklornoj kategoriji, izvodeći narodne pjesme sa naših prostora. Prema našim ocjenama imali smo najbriljantniji nastup do sada - navela je dirigent Hora "Srbadija" Desanka Trakilović, dodajući da će SCPD "Srbadija" sledeće godine proslaviti 120 godina postojanja.

Ona se zahvalila Gradonačelniku i Gradskoj upravi na podršci, dodajući da joj je veliko zadovoljstvo što "Srbadija" može da predstavlja ovaj Grad u svijetu nižući velike uspjehe.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić čestitao je "Srbadiji" veliki uspjeh.

- Ovaj Hor je još jednom opravdao naše povjerenje i predstavio na najbolji način Bijeljinu i čitavu Republiku Srpsku u Italiji. Mi ćemo nastaviti da im pružamo podršku u daljem radu, jer su oni među najboljim ambasadorima našeg Grada - istakao je Mićić.

Kao nagradu za osvojene medalje u Italiji, Gradska uprava je nagradila "Srbadiju" sa 3.000 konvertibilnih maraka.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )