FOTO: srpskainfo.com

Radnik je ostvario istorijsku prvu pobjedu u evropskim takmičenjima u klupskoj istoriji. U prvom meču kvalifikacija za Ligu Evrope savladali su Spartak Trnavu sa 2:0.

Bijeljinski tim ide sa velikom prednošću na revanš u Trnavu, a malo je nedostajalo da trijumf bude još ubjedljiviji.

Trener Mladen Žižović je bio zadovoljan pobjedom.

– Dobili smo ono što smo htjeli. Nismo primili gol, a dali smo dva. Bili smo bolji u duel igri i realizaciji. Imamo prostor za napredak. Zasluženo smo pobijedili. Fudbal se igra zbog golova, a mi smo dali dva. Mislim da smo bili dobri u defanzivi. Nisu nam stvorili nijednu šansu. Moramo biti oprezni u revanšu.I mi smo neiskusni u ovom takmičenju. Znamo gdje je Spartak dogurao prošle sezone iako je ovo drugačiji tim, oni neće odustati. Biće nam potrebno puno snage i sreće da sačuvamo prednost. Ne smijemo se opustiti, poznati smo kao narod da slavimo unaprijed. Moramo da sačuvamo rezultat. Napravili smo veliki korak ka sjajnom rezultatu ovom istorijskom pobjedom – rekao je Žižović.

Trener Spartaka Rikardo Šeu naravno nije bio zadovoljan.

– Mislim da je ključ poraza bila činjenica da je Radnik bio puno agresivniji. Ne smatram da nas je nadigrao iako je imao svoje šanse. Dali su nam dva gola, ali ono u čemu su bili bolji to je duel igra. Više su željeli pobjedu, bili su agresivni i moji igrači moraju da u revanšu pokažu puno veću želju ako žele da nešto promijene. Nije još ništa gotovo. Imamo meč kući i uradićemo sve da preokrenemo rundu u našu korist- rekao je Šeu.

Revanš meč je za sedam dana.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )