FOTO: SRNA

Sajam ženskog preduzetništa, koji se danas održava u okviru "Vidovdanskih svečanosti" u Ugljeviku, okupio je 27 žena čiji su ručni radovi izloženi na platou ispred ugljevičkog Centra za kulturu "Filip Višnjić".

Sajam je otvorio načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić, koji je istakao da je važno da su žene uključene u društveni život. 

"Žene u našoj lokalnoj zajednici uključene su u politički, ali i u ekonomski život. Opština Ugljevik podržava sve ovakve aktivnosti koje čuvaju našu tradiciju, kulturu i običaje", rekao je Perić i zahvalio svima koji su podržali ovu manifestaciju i istakli svoja znanja i rezultate rada. 

Ugljevički prvi paroh protojerej-stavrofor Mićo Pajkanović blagoslovio je skup i istakao da se ovakvim manifestacijama čuva vjera, identitet, jezik i ćirilično pismo i da se na taj način zna da Srbi idu putem Hrista, putem Svetog Save i kneza Lazara. 

"Sve srpske praznike zajedno sa građanima obilježavamo svetim liturgijama, ali i pomenima svim postradalim junacima koji su položili živote za srpski narod", naveo je paroh Pajkanović. 

Predsjednik Kola srpskih sestara "Sveta Marija Magdalina" iz ove podmejevičke opštine Anđa Srijemac rekla je novinarima da je današnji sajam prilika da se pokaže šta majke, supruge, sestre znaju i mogu da urade. 

Na drugom Sajmu ženskog preduzetništva izloženi su ručni radovi žena, narodna nošnja, vezovi, kozmetika, dekupaž, proizvodi od meda, kolači. 

Nakon otvaranja Sajma najmlađi članovi Kulturno-umjetničkog društva "Rudar" izveli su bogat program. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )