FOTO: insideout.hr

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević istakao je značaj Prve međunarodne konferencije "Žena - liderka u digitalnom dobu", jer je jedan od ciljeva osnažiti i povećati učešće žene u privredi i biznisu.

"Sama činjenica da su žene vlasnice jedne trećine privrednih subjekata u Republici Srpskoj govori o njihovom doprinosu razvoju privrede Republike Srpske, te tu postoji još prostora", rekao je Petričević novinarima prije početka konferencije.

Petričević je izrazio podršku radu Kluba poslovnih žena Republike Srpske, koji je organizovao konferenciju i dodao da je potrebno podići svijest žena o njihovom značaju u poslu.

Jedan od osnivača Kluba poslovnih žena Republike Srpske Vanja Petrović rekla je da je cilj konferencije umrežavanje žena u biznis-sektoru, kao i onih koje žele da postanu preduzetnice.

"Strateški cilj Kluba je da osnaži ulogu žene u biznisu, jer žena kao lider može da bude uspješna. Naravno, u tome svemu joj je potrebna i podrška, kako žena, tako i muškaraca", rekla je Petrovićeva.

Petrovićeva je izrazila zadovoljstvo što je potpisan i Regionalni memorandum o saradnji koji će ujediniti Klub poslovnih žena Republike Srpske, Udruženje poslovnih žena Srbije, Asocijaciju poslovnih žena Crne Gore, Regionalnu asocijaciju poslovnih žena BiH i Međunarodnu mrežu poslovnih žena Hrvatske.

"Želja nam je da na prvom mjestu pokažemo da možemo funkcionisati kao jedan sistem na globalnom nivou, te smo povezali međunarodni, vladin i biznis- sektor", rekla je Petrovićeva.

Član Udruženja poslovnih žena Srbije Tanja Mamula Nikolić istakla je značaj udruživanja žena, kako bi, između ostalog, žene koje imaju iskustvo i znanje, prenijele ga mlađim preduzetnicama, što bi im pomoglo da dalje napreduju i rade.

Predsjednik Međunarodne mreže poslovnih žena Hrvatske Ivana Radić rekla je da mreža ima dosta aktivnih projekata, čiji je cilj, na prvom mjestu, ohrabriti žene da se bave biznisom.

"Ono što ženama najviše nedostaje je hrabrost da krenu u bilo kakvu promjenu, te im je tu podrška najznačajnija, ali i u momentima kada naiđu na prepreku, kako da je prevaziđu", rekla je Radićeva.

Predstavnik kompanije "Prointer" Gordana Kovačević rekla je da je ova kompanije podržala Klub poslovnih žena Srpske u organizaciji konferencije i jačanju poslovne klime u Republici Srpskoj i uloge žene u tom procesu.

"Zadovoljstvo nam je i što je potpisan sporazum kojim se formalno ozvaničava udruživanje žene iz regiona u promovisanju ličnih, ali i profesionalnih vrijednosti", rekla je Kovačevićeva.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )