FOTO: Glas Srpske

Sada Šiljak (65) iz sela Bratinje kod Goražda poginula je kada je pala sa stabla oraha na imanju u pomenutom selu, saznaje “Glas Srpske”.

Tragedija se dogodila u srijedu rano ujutro, a nesrećna žena je pala s visine od oko šest metara i zadobila više teških povreda.

Saznajemo da joj je, između ostalog, polomljena  vratna kičma, što je i bio glavni uzrok smrti, a zadobila je i teške povrede glave i grudnog koša.

Nju su, kako saznajemo, nakon pada suprug Mujo i sin vozilom odmah prevezali u Urgentni centar Kantonalne bolnice u Goraždu, gdje su ljekari mogli samo da konstatuju smrt. Nažalost, njene povrede su bile teške i ona je preminula ubrzo nakon pada s drveta. Mještani Bratinja ispričali su da je Šiljak u vrijeme nesreće tresla orahe sa stabla.

- Popela se dosta visoko i nekom motkom i rukama tresla najviše grane kako bi popadali orasi. U jednom momentu iznenada je pala na zemlju, i to direktno na leđa. Ne zna se da li je pukla grana na kojoj je stajala ili se okliznula kako je pomjerala grane. Iako je ispod oraha ledina, nažalost, to nije ublažilo pad, pa je nesrećna žena poginula - kazao je jedan mještanin Bratinja ne želeći da mu pominjemo ime.

Dodao je da su u blizini bili njen sin i suprug, ali se navodno ona penjala na stablo jer je valjda najlakša od njih.

Prema njegovim riječima, Sada Šiljak ima još jednog sina koji radi negdje u inostranstvu.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Bosansko-podrinjskog kantona (BPK), navodeći inicijale stradale, kazali su da je utvrđeno da u ovom slučaju nema elemenata krivičnog djela.

- Radi se o nesrećnom slučaju koji se desio kada je S. Š. tresla orahe i pala sa stabla, te poginula. Njeno tijelo je nakon uviđaja i pregleda predato porodici. O svemu je upoznato i kantonalno Tužilaštvo u Goraždu - rekli su u MUP-u BPK ne navodeći više detalja.

Dežurni tužilac Tužilaštva BPK Peđa Golubović kazao je da je uzeta izjava od supruga stradale žene, koji je i ispričao kako je došlo do nesreće.+++

Imanje
Prema riječima mještana Bratinja, porodica stradale Sade Šiljak više ne živi u tom selu i imaju kuću u Vinarićima kod Goražda.

- Kobnog dana ona, suprug Mujo i sin su došli na to staro imanje od Mujinog oca kako bi otresli orahe i pokupili još nekog voća koje je rodilo. Nažalost, desila se tragedija koja nas je sve šokirala - rekao je jedan mještanin Bratinja.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )