FOTO: null

Branislav Zeljković, direktor Instituta za javno zdravstvo RS, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare da će Institut uputiti prijedlog za dodatne mjere zbog pogoršane epidemiloške situacije u Srpskoj.

Zeljković je rekao da je potrebno rigorozno prostupiti određenim segemntima da bi epidemiološka situacija bila pod kontrolom.

Kaže da virus korona može da pogodi bilo koga, istaknuvši da najmlađa osoba koja je trenutno na respiratoru ima 31 godinu.

"Najmlađa osoba koja se trenutno nalazi na respiratoru ima 31 godinu, to pokazuje da virus može da pogodi bilo koga", rekao je Zeljković.

On je rekao da u ovom trenutku vidimo da jedan segment građana ne želi da se pridržava mjera.

"Pojedinci ne žele nositi masku i držati distancu zbog nekog svog razmišljanja", kazao je Zeljković.

Apelovao je na sve građane koji osjete simptome da ne hodaju, da ne idu na posao, dok se ne utvrdi razlog njihovih simptoma.

"Ako imate bilo koji respiratorni simptom, obavezno se javite vašem porodičnom ljekaru", jasan je bio Zeljković.

Broj zaraženih virusom korona u Srpskoj danima raste. Za posljednja 24 sata potvrđeno je 437 novih slučajeva i pet smrtnih ishoda. Banjaluka je i dalje najkritičnija po broju zaraženih. U ovom gradu je, naime, registrovano još 129 zaraženih virusom korona.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )