FOTO: srpskainfo.com

U Bijeljini je nedavno došlo do pogoršanja epidemiološke situacije, ali izvještaj o tome nije pripremao Institut za javno zdravstvo RS, već komisija koju je formiralo Ministarstvo, a koja je analizirala situaciju, rekao je danas v. d. direktora Instituta za javno zdravstvo Branislav Zeljković komentarišući navode u vezi sa smjenom direktorke bolnice u Bijeljini Milice Lovrić.

– Epidemiolog Instituta je bila na licu mjesta, a izvještaj u stanju u Bijeljini što se tiče cjelokupne epidemiološke situacije, koje je ustanovljeno, je otišao Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite i oni su donijeli određene stavove i to je rezultiralo ovim – kaže Zeljković.

Po njegovim riječima, u izvještaju je naglašeno sve što se dešava u Bijeljini, način zaraze, odnosno kako se pretpostavlja da je došlo do rasta broja pozitivnih osoba, o kome se radi, a preporučene su i mjere za dalje.

– Najvažnije je da su upravo te mjere dovele do toga da imamo sve manje osoba koje su pozitivne u Bijeljini i da se epidemiološka situacija sanira – kaže on, dodajući da Institut ima dobru saradnju sa upravama svih bolnica u RS i ljekarima infektivnih klinika, te da je tako i sa bolnicom Bijeljina, i kod testiranja i kod zbrinjavanja pacijenata.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )