FOTO: Srpska Info

Vodeće stranke ne odustaju od guranja svojih kontroverznih kadrova u upravne organe Željeznica RS, pa bi i današnja Skupština akcionara mogla završiti debaklom.

Ako se to desi, Željeznice RS će ostati bez Nadzornog odbora, bez Odbora za reviziju, a za dva dana i bez v.d. direktora kojem neće imati ko da produži mandat.

Nije isključeno da se sve ovo izdešava i to zbog stranačkog naguravanja oko pozicija u Željeznicama. A rješenja koja vodeće stranke predlažu su više nego živopisna.

Nakon što se, prije 15 dana, zakuvalo oko kandidovanja Mladena Lazarevića, sina bivšeg direktora Željeznica RS Stojana Lazarevića u NO, sada je na tapetu i kandidatura Ljubiše Lukića u Odbor za reviziju ŽRS.

Lukić je mladi kadar SNSD iz Doboja, a prema našim izvorima njegov zaštitnik je veteran Uroš Gostić. Naš sagovornik blizak upravi Željeznica tvrdi da je Lukić u sukobu interesa, jer je zaposlen u Poreskoj upravi RS, ali da ovo nije prvi slučaj da ga stranka, uprkos tome, predlaže u nadzorne i upravne odbore.

– Tog Lukića guraju svuda, pokušali su ga progurati i za izvršnog direktora Željeznica, iako ne ispunjava uslove za to. Obrazloženje im je uvijek isto: kažu, ima čovjek puno kredita, pa mu treba novaca – kaže naš izvor iz Željeznica.

Mali akcionari su ogorčeni, ali ne i iznenađeni ovakvim kadrovskim rješenjima.

– Očigledno, više niko ni ne pokušava da predlaže ljude, koji mogu uraditi bilo šta za dobrobit Željeznica. Stranke gledaju svoja posla i kandiduju kojekakve, koji nemaju veze ni sa željeznicom, ni sa privredom– kaže za Srpskainfo mali akcionar Željeznica RS Slavenko Tadić.

Podsjećamo, prije dvije nedjelje Skupština akcionara ŽRS je otkazana zbog nedostatka kvoruma, jer se predstavnica državnog kapitala iznenada povukla. Danas je nova sjednica sa istim dnevnim redom i istim kandidatima.
Prema dogovoru vladajućih partija u RS, mjesto generalnog direktora ŽRS pripalo je DNS, dok su Nadzorni odbor podijelili SNSD, DNS, socijalisti i “Obrenova grupa”.

Dobojska scena: Očevi, sinovi, rođaci i braća

Kadrovsko – politička scena u Doboju je prilično međusobno povezana, pa je teško raspteljati ko je tu kome rod, a ko kome partijski drug.

Tako je Maden Lazarević za člana Nadzornog odbora ŽRS kandidovan kao predstavnik DNS, iako je njegov otac Stojan, bivši direktor ŽRS, kadar SNSD.

S druge strane, kandidat za člana Odbora za reviziju ŽRS Ljubiša Lukić iz SNSD ima brata Sinišu u tzv. “Obrenovoj grupi”, a obojica su rođaci biše narodne poslnice Jasne Lukić (SNSD).

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )