FOTO: null

Odbor za evropska pitanja njemačkog Bundestaga dao je na današnjoj sjednici ,,zeleno svjetlo,, za otvaranje prva dva poglavlja u pristupnim pregovorima Srbije i EU, saopšteno je iz njemačkog parlamenta.

Predsjednik Odbora Ginter Krihbaum naveo je u pismu njemačkom kancelaru Angeli Merkel da Odbor za evropska pitanja preporučuje da se prva dva pregovaračka poglavlja otvore na narednom samitu u decembru.

Time je, po ovom pitanju, okončan parlamentarni postupak u Njemačkoj, navodi se u saopštenju.

"Odbor za evropska pitanja njemačkog Bundestaga je svjestan da je otvaranje pregovora za Srbiju od velikog značaja. Ovo je jasan signal za zemlju koja se kreće u pravcu Evrope i pokazuje da je konsekventan evropski pristup premijera Aleksandra Vučića ispravan", rekao je Krihbaum.

On je naveo da je za Bundestag jako važno bilo što je sporazumom od 25. avgusta konačno načinjen iskorak u odnosima Srbije i Kosova i da raduje izvještaj Evropske komisije o Srbiji zato što sadrži dosta pozitivnih ocjena.

Krihbaum je dodao da je odlazak Vučića u Srebrenicu bio vrlo važan gest.

On je istakao da je Srbiji mjesto u Evropi i da Njemačka očekuje od nje da "nastavi da korača tim putem".

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )