FOTO: null

Služba hitne pomoći Doma zdravlja u Bijeljini posljednjih dana obavlja 20 odsto više intervencija zbog tropskih vrućina, izjavila je Srni specijalista urgentne medicine Dubravka Savić.

Prema njenim riječima, najviše pacijenata traži pomoć u noćnim časovima, kada se u prosjeku obavi stotinjak intervencija. 

Savićeva kaže da je povećan i broj kućnih posjeta i izlazaka na teren, a dnevno se bilježe dvije do tri intervencije u slučajevima kada je ljudima zbog vrućine pozlilo na ulici. 

U Domu zdravlja u Bijeljini povećan je broj timova hitne pomoći - sa dva na tri, a na raspolaganju im je šest sanitetskih vozila. 

Savićeva kaže da je vrijeme od prijema poziva za pomoć do dolaska medicinske ekipe na teren izuzetno kratko u prioritetnim slučajevima. 

Ona ističe da je u Domu zdravlja svakodnevno pojačan i rad timova porodične medicine, a pacijentima su na raspolaganju tri broja telefona na koje 24 časa dnevno mogu dobiti savjete ljekara. 

U Službi hitne medicinske pomoći ima 39 zaposlenih, od čega je 12 doktora medicine i 21 medicinska sestra. 

Služba pruža usluge za oko 130.000 stanovnika Bijeljine i opština Pelagićevo i Donji Žabar. 

Prema podacima Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske, tokom ovog toplotnog talasa maksimalna temperatura u Bijeljini od 37,8 stepeni Celzijusovih izmjerena je 8. jula i 37,6 stepeni Celzijusovih 18. jula.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )