FOTO: InfoBijeljina

Zbog kršenja zabrane kretanja policija u Republici Srpskoj kaznila je ukupno 99 osoba, od čega je 44 kažnjeno u protekla 24 sata, a 55 za vikend nije poštovalo mjere zabrane kretanja izvan mjesta prebivališta.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske podsjećaju da su od ove zabrane izuzete osobe kojima poslodavac izda potvrdu o potrebi kretanja zbog nesmetanog obavljanja procesa rada (obrazac potvrde može se preuzeti na www.vladars.net  i www.mup.vladars.net) i osobe kojima MUP izda dozvolu za kretanje (potvrda za licima koji nemaju poslodavca, a koja se obrate nadležnoj policijskoj stanici izkazajući potrebu za nesmetanim kretanjem).

Iz MUP-a dodaju da je jedna osoba prekršila izolaciju, te da joj je zbog toga uručen prekršajni nalog. Zabilježena su i tri krivična djela protiv zdravlja ljudi.

"Oko 20,50 časova policijski službenici Policijske stanice Srbac su u mjestu Povelič, opština Srbac lišili slobode N.M. iz Srpca, koji je upravljajući sa putničkim motornim vozilom prekršio Naredbu o zabrani kretanja u vremenu od 20,00 do 05,00 časova. Izvršenom kontrolom utvrđeno je da je licu istekla potvrda o registraciji putničkog vozila, te je isti odbio da se podvrgne alkotestiranju, čime je počinio i prekršaj iz čl. 208. i 220. ZOOBS-a BiH. Prilikom transporta lica službenim vozilom, N.M. je upućivao prijetnje policijskom službeniku koji je prilikom lišenja slobode istog, zadobio lakšu tjelesnu povredu. O svemu je obavješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koja se izjasnila da se nakon kompletiranja predmeta, protiv N.M. podnese izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje i KD Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije Krivičnog zakonika RS", navodi se u saopštenju MUP-a.

Još jedan slučaj ovog slučaja krivičnog djela zabilježen je u Ulici Miloša Obilića kada je nepoznata osoba provalila u kiosk.

"Policijski službenici su izvršili uviđaj, a tužilac OJT Banjaluka se izjasnio da se radi o KD Teška krađa, a s obzirom da je počinio navedeno KD u vrijeme policijskog časa, počinio je i KD Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije", stoji u saopštenju.

Takođe, mjeru zabrane kretanja počinio je i A.P. iz Banjaluke kojeg je patrola zatekla u Krfskoj ulici.

"Utvrđeno je da se radi o licu A.P. iz Banja Luke, koji kod sebe nije imao dozvolu za kretanje. Kod istog je uočena manja vrećica u kojoj se nalazio alat, pogodan za vršenje provala, zbog čega je isti lišen slobode. Tužilac se izjasnio da se radi o KD Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije2, navode iz MUP-a.

Iz Ministarstva apeluju na građane da poštuju Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19) u Republici Srpskoj, a kojim se propisuju vanredne mjere u cilju prevencije širenja virusa korona.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )