FOTO: InfoBijeljina.com

Radovi na uređenju kanala Dašnica u Bijeljini teku planiranom dinamikom i do sad je završeno više od 60 odsto planiranih poslova, a za ovaj posao obezbijeđeno je oko 2,4 miliona evra iz IPA fondova, rekao je portparola Javne ustanove "Vode Srpske" Saša Mirić.

"Radovi teku planiranom dinamikom, čak i malo bržim tempom, a vrijednost radova na ovom projektu je 2.350.000 evra plus PDV što se finansira iz kredita Evropske investicione banke i krovnog projekta Hitne pomoći zaštite od poplava u Republici Srpskoj, koji iznosi 55 miliona evra", izjavio je Mirić Srni. 

On je naveo da u okviru ovog projekta treba da se uredi 2.600 metara kanala kroz centar Bijeljine sa pješačkim rekreativnim i biciklističkim stazama od oko četiri kilometra na obje obale, sa pratećim sadržajima kao što su galerije i rasvjeta, a u okviru projekta biće urađeno i 960 metara kanalizacione mreže. 

"Riječ je o urbanoj regulaciji koja na neki način treba da izmijeni fizionomiju tog dijela Bijeljine, da kanal bude prvenstveno u službi postizanja zadovoljavajućeg proticajnog profila kroz grad, ali i sa zabavnim sadržajima koji će unaprijediti kvalitet života građana Bijeljine", rekao je Mirić. 

On je dodao da je druga komponenta ovog projekta uređenje još jednog dijela, odnosno spojnog kanala između kanala Dašnica i Majevičkog kanala, u dužini od 750 metara. 

"Tu je i rekonstrukcija spojne građevine kanala Glogovac i kanala Dašnica, te uređenje još jednog dijela kanala Dašnica u dužini od 320 metara", rekao je Saša Mirić. 

Izvođač radova je firma "Buk promet", a svi radovi bi, prema planu, trebalo da budu završeni do polovine 2020. godine. 

Urađenje kanala Dašnica počelo je polovinom prošle godine, radovi se intenzivno izvode, te rok izvođenja ne bi trebalo da bude probijen. 

Uređenje kompletne kanalske mreže u Semberiji biće nastavljeno i u narednom periodu. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )