FOTO: srpskainfo.com

Popularni Tika je za potrebe ovog projekta morao da savlada, osim teksta, i upravljanje teretnim vozilom, što mu nije teško palo, jer je želio da vjerodostojno donese lik Žiće.

Tokom 2020. godine, ali i naredne, Tihomira Tiku Stanića domaća publika imaće priliku da vidi u nekoliko serija i filmova. Iako je zbog pandemije ova godina mnogima donijela poteškoće na finansijskom planu, te su bili uskraćeni za poslovne poduhvate, Staniću je bila poslovno plodna, piše Blic.

Nedavno se završilo snimanje serije „Kamiondžije”, gdje Stanić igra Žiću. Na pitanje koliko mu je snimanje prijalo, te da li je zadovoljan učinjenim, Stanić kroz osmijeh otkriva:

– Bogami, skoro četiri mjeseca je trajalo snimanje. Vrijedno smo radili, baš vrijedno. Cijela ekipa je radila po 12, 13 sati svakodnevno sa jednim slobodnim danom nedjeljno. I rastali smo se u velikom prijateljstvu. Opština Ub, glumci tamošnjeg pozorišta i cjelokupno stanovništvo dočekali su nas i ispratili sa srdačnošću koja je dirljiva i veliku zahvalnost im dugujemo. Vjerujem da imamo razloga da budemo zadovoljni, ali naravno publika će dati konačni sud i zato s nestrpljenjem čekam emitovanje serije.

Kada smo ga pitali da li je naučio da vozi kamion, Stanić je bez puno razmišljanja rekao:

– Zar sumnja neko u to?!

Na pitanje da li zbog novonastale situacije sada više štedi jer zimski period donosi neizvesnost snimanja, odgovara:

– Vijekovima glumci žive od danas do sutra. Ja sam optimista i nadam se da me tek čekaju velike uloge.

Korona je svima donijela mnoge preokrete, kako na privatnom tako i na poslovnom planu. Mnogi su imali više vremena da se posvete porodici i da s njima provedu što više vremena.

– U skladu sa situacijom provodio sam vrijeme s porodicom. Ono vrijeme vanrednog stanja sam proveo u kući. Mlađa kćerka je bila sa nama, stariju, koja ne živi sa nama, nisam viđao – otkriva glumac, koji često preispituje svoje odluke.

– Uvijek i u svakoj prilici, ali ipak sa sviješću da se ono što se dogodilo ne može izmijeniti i onda u tom preispitivanju tragam za pravim potezima koje bih sada ili u budućnosti mogao povući i kompenzovati greške.

 dok mnoge njegove kolege kažu da ne bi voljeli da im djeca krenu njihovim stopama, jer je posao glumca dosta neizvjestan, Stanić ima drugačije mišljenje.

– Ja ipak volim i poštujem svoju profesiju i naravno da bih volio , ako osjete potrebu da se bave ovom poslom, da tako i bude – zaključio je glumac.

Vedrinom rastjerujem zlobu
Iako važi u javnosti, kako mnogi kažu, za smirenog i odmjerenog gospodina, Stanić je priznao da nije takva situacija kada mu dođe žuta minuta.

– Nisu vam pouzdani ti izvori. Naprotiv. Samo se trudim da svojom prirodom ne ugrožavam druge. I da doprinesem vedrinom i dobrim raspoloženjem da se kad god je to moguće rastjeraju zloba i mrak – kaže Tika.

Andrić kao najveća inspiracija
Tokom dugogodišnje karijere, Stanić je imao prilike da igra mnoge istorijske ličnosti. Ali mu jedan najviše godi, kako po karakteru tako i svim njegovim bićem.

– Najintrigantniji mi je ipak Ivo Andrić i pokušavam iznova da proniknem u njegov karakter.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )