FOTO: null

U Centru za kulturu “Filip Višnjić” u Ugljeviku, sinoć je završena likovna kolonija “Ugljevik 2015” otvaranjem izložbe umjetničkih radova.

Izložbom su  predstavljeni radovi umjetnika koji su nastali u okviru  likovne kolonije, održane u vremenskom  periodu od 25. jula do 8. avgusta.

Likovna kolonija “Ugljevik 2015”,  koju su  organizovali  Misijski odbor Eparhije zvorničko-tuzlanske i Centar za kulturu “Filip Višnjić” Ugljevik, okupila je 16 umjetnika sa prostora Republike Srpske i Srbije. Zatvaranju likovne kolonije i izložbi radova prisustvovao je predsjednik Udruženja likovnih umjetnika Srbije Dušan Rusalić.

“Namjera organizatora je da ostvare kvalitetnu i bogatu umjetničku zbirku, te da promovišu koloniju kroz kasnija dešavanja. Rad u koloniji pružio je učesnicima mogućnost da razmijene mišljenja i iskustva što je doprinijelo uspješnoj realizaciji kolonije. Interakcija, druženje, kao i novo okruženje u kojem su umjetnici svakodnevno stvarali, omogućili su inovativnost i stremljenje ka novom”, izjavio  je direktor Centra za kulturu Predrag Vujević na svečanom otvaranju izložbe.

Izložbene radove likovnih umjetnika posjetioci će biti u prilici pogledati u Galeriji u Centru za kulturu “Filip Višnjić” u Ugljeviku.

Piše: Snežana Milošević


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )