FOTO: null

Ugljevik je od 21 - 23. jula 2015. bio domaćin smotre kulturno - umjetničkih društava iz regiona. Ljetnji festival folklora okupio je ansamble iz pet država, a za tri dana Ugljevičani su imali priliku da vide 17 folklornih ansambala sa više od 600 igrača,

Šesti međunarodni festival folklora u Ugljeviku završen je sinoć gala koncertom na kojem su nastupili svi učesnici. Neposredno prije početka završnog koncerta učesnici festivala su prodefilovali ulicama Ugljevika i na taj način se oprostili od brojnih Ugljevičana,  koji su se ove završne večeri okupili na Gradskom trgu kako bi se zahvalili gostima koji su im ovih dana priuštili nezaboravan kulturno –umjetnički doživljaj .

Ugljevičani koji su okupili u velikom broju, kako bi ispratili završno veče festivala, imali su priliku da još jednom uživaju u ljepoti folklora kulturno- umjetničkih društava i ansambala iz Grčke, Italije, Španije, Srbije i Republike Srpske. Najveće iznenađenje večeri priredio je  KUD Italije iz grada Trevizo, koji je na opšte zadovoljstvo publike, na besprijekornom srpskom jeziku, otpjevao srpsku narodnu pesmu "Lepe li su nano Gružanke devojke".

Festival je zvanično zatvorio načelnik opštine Ugljevik  Vasilije Perić, izražavajući zadovoljstvo što je Ugljevik još jednom ugostio mlade folkloriste iz raznih krajeva.

U obraćanju prisutnima načelnik Perić se zahvalio organizatoru festivala - KUD-u “Rudar” iz Ugljevika  na uspješnoj  promociji  grada kroz očuvanje i širenje srpske tradicije i kulture. Zatvaranju festivala prisustvovali su predstavnici Srpske Pravoslavne Crkve , opštine, RiTE Ugljevik i drugi zvaničnici.

Na kraju večeri predsjednik Skupštine opštine Ugljevik Đoko Simić i predsednik KUD-a “Rudar” Milan Lazić dodijelili su zahvalnice, priznanja i prigodne poklone predstavnicima svih učesnika ovogodišnjeg Šestog festivala folklora u Ugljeviku.

Piše : Snežana Millošević


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )