FOTO: null

Licitacija na kojoj je trebalo da bude prodat dio mašina bijeljinske ,,Šećerane,, a u cilju namirenja duga prema bivšem direktoru fabrike Bojanu Mrđenu odgođena je do daljeg zbog proceduralnih razloga.

Potvrdio je to "Glasu Srpske" tehnički direktor "Šećerane" Rade Rakić i dodao da su radnici zadovoljni zbog toga što je zaustavljeno rasparčavanje imovine Fabrike.

- Licitacija je do daljeg odgođena zbog proceduralnih razloga, ali vjerujem da je tome doprinio i dopis Vlade koji je uputila sudu. Nadamo se da će na sastanku predstavnika Skupštine grada Bijeljina i Vlade, koji bi trebalo da bude iduće sedmice, mnoge stvari biti riješene - kazao je Rakić.

Licitacija je trebalo da bude održana po pravosnažnoj sudskoj presudi koju je Mrđen dobio protiv "Šećerane" koja mu za plate duguje 114.000 KM.

Rakić je potvrdio i da je za 28. oktobar u Okružnom privrednom sudu u Bijeljini zakazano ročište u vezi sa prijedlogom za pokretanje stečaja u Fabrici šećera.U ovom sudu su istakli da će je ročište zakazano za saslušanje predstavnika "Šećerane".

- Mi smo protiv toga da se fabrika parča i da, ako već treba da ide u stečaj, ide kao cjelina. Fabrika je u dobrom stanju i velika je šteta da joj se uzima dio po dio, a mašine prodaju po znatno manjoj cijeni nego što zaista vrijede - kazao je Rakić.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić uputio je apel ministru poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS Stevi Mirjaniću u kojem je zatražen hitan sastanak kako bi se pokušao naći način da se ovaj značajan privredni potencijal spasi od propadanja i zaštite interesi zaposlenih.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )