FOTO: InfoBijeljina

Naša sugrađanka Maja Mršić ovih dana šije pamučne maske i poklanja ih u cilju pomoći zaštite svih nas od virusa korona.

Do danas je poklonila 130 maski, a ovom prilikom poručuje svima „Zaštitimo prvo sebe da bi bili zaštićeni i ostali“

„Trudim se da šijem dnevno koliko mogu i dijelim kome su potrebne. Malo su problem lastiš i mašinski konac, jer nisam imala neku zalihu, brzo sam potrošila, jer nisam profesionalna krojačica. Ljudi su pokazali da su solidarni, počeli su donositi ko je šta imao kod kuće. Ima puno prijavljenih za maske i trudim se da sve ispoštujem. Na prvom mjestu oni koji moraju raditi i koji moraju biti u kontaktu sa drugima“, navodi za InfoBijeljina Maja.

Dodaje da redovno i pravilno pranje ruku, ostanak kod kuće i što manje direktnog kontakta, održavanje higijene odjeće, obuće, kuće je i dalje primarno. 

„Nosite masku gdje god da idete, jer virus nije u kući, već napolju. U kuću se unese spolja. Masku za jednokratnu upotrebu bacite čim se navlaži, a pamučnu otkuvajte. Ovim putem apelujem i na ostale koji znaju šiti da se oglase kako bismo obezbijedili što više maski“, poručuje naša sugrađanka.

Ovaj posao će, kako je rekla, raditi sve dok bude postojala potreba i trajala borba protiv epidemije.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )