FOTO: InfoBijeljina.com

Republička inspekcija za zaštitu od požara je u 2018. godine izvršila ukupno 1.119 kontrola u svim vrstama objekata koji podliježu nadzoru ovog organa, kao što su trgovački i ugostiteljski objekti, benzinske pumpne stanice, proizvodni pogoni, punionice plina, obrazovne ustanove, objekti kulture i drugi.

“U ugostiteljskim objektima izvršeno je 100 kontrola, od čega je 40 bilo sa utvrđenim propustima u provođenju zakona, koji su se najčešće odnosili na određivanje odgovornog lica za sprovođenje mjera zaštite od požara, obuku radnika u vezi sa opasnostima od požara, neposjedovanje normativnih akata o zaštiti od požara, te redovno održavanje instalacija i opreme”, rekli su za portal InfoBijeljina iz Inspektorata RS.

Kako dodaju, u cilju otklanjanja utvrđenih propusta, inspektori su subjektima rješenjem nalagali preduzimanje potrebnih radnji.

“To su određivanje radnika koji je odgovorno za sprovođenje mjera zaštite od požara u objektu, obuka radnika za zaštitu od požara i vršenje kontrolnog ispitivanja vatrodojavnog sistema u objektu, dovođenje u ispravno stanje gromobranskih instalacija”, kažu iz Inspetorata RS.

Ove mjere koje su inspektori naložili potom su dale rezultate.

“Subjekti kontrole su u pravilu u ostavljenim rokovima izvršili mjere naložene od strane inspektora, čime su otklonjene sve nepravilnosti. U protekloj godini republička inspekcija za zaštitu od požara nije izricala mjere zabrane rada ugostiteljskim objektima”, rekli su iz Inspektorata RS.
 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )