FOTO: null

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić izjavio je danas da je ovaj grad na dobrom putu da sistemski riješi probleme djece poginulih boraca, prije svega kada je riječ o njihovom zapošljavanju i najavio da će ove godine posao dobiti još jedanaestoro djece iz ov

"Imamo mnogo problema, ali činimo sve da to prevaziđemo. Mi smo na dobrom putu da to sistemski riješimo", rekao je Mićić nakon sastanka sa predsjednikom Boračke organizacije Republike Srpske Milomirom Savčićem i djecom poginulih boraca. 

Mićić je naveo da Gradska uprava trenutno stipendira sedamdesetšestoro djece poginulih boraca, 37 ih je odradilo pripravnički staž, a 16 je zaposleno u Gradskoj upravi, što je nešto manje od pet odsto od ukupnog broja zaposlenih. 

On je rekao da će grad Bijeljina ove godine u radni odnos primiti još jedanaestoro djece poginulih boraca. 

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić rekao je da je grad Bijeljina jedan od rijetkih primjera u Srpskoj da gradske vlasti vode računa o nagomilanim problemima boračkih kategorija, posebno djece poginulih boraca. 

"Oni su najosjetljivija kategorija", rekao je Savčić nakon sastanka kojem su prisustvovali i predstavnici gradske Boračke organizacije. 

Savčić je zahvalio gradonačelniku Bijeljine što se odazvao inicijativi da se svi uključe u rješavanje nagomilanih problema ove populacije. 

On je rekao da Republici Srpskoj nedostaje akcioni plan za sistemsko rješavanje problema zapošljavanja djece poginulih boraca, u koji je potrebno da se svi uključe. 

Prema njegovim riječima, Boračka organizacija Republike Srpske ne bori se ni za kakve privilegije, nego da bar jedan član porodice radi i prehranjuje svoju porodicu. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )