FOTO: twitter

Italijanska finansijska policija zaplijenila zgradu u kojoj je bilo sjedište lokalne policije, u sklopu istrage imovine mafijaške porodice Luka

Većini ljudi prva asocijacija na Siciliju je mafija. Niko, međutim, pa ni sama policija, nije mogao ni da nasluti mogućnost da ta ista policija plaća najam za objekat u kome se nalazi njihova policijska stanica - mafijaškoj porodici. 

 Upravo to se dogodilo u sicilijanskom gradu Vitoriji.

Finansijska policija je zaplijenila zgradu u kojoj je bilo sjedište lokalne policije, u sklopu istrage imovine mafijaške porodice Luka, potvrdio je portparol tamošnje policije. 

Prethodno su list Republika i novinska agencija ANSA objavili da je policija plaćala 105.000 evra godišnje za najam dijela zgrade.

Kako je naveo list, mafijaška porodica Luka je imala 50 odsto vlasništva nad zgradom 2012., odnosno u vrijeme kada se policijska stanica u njoj nalazila već nekoliko godina.

Policijski zvaničnik Salvatore La Rosa je rekao da u to vrijeme italijanski MUP nije znao za povezanost novog vlasnika sa mafijom.

Već mjesecima se, kako je rekao, radi na tome da se policijska stanica iz praktičnih razloga premjesti u drugi prostor, što će se sada dodatno ubrzati.

Informacija o pretresu imovine mafijaške porodice Luka objavljena je još 1. jula, ali nije odmah bilo poznato da li se to odnosi i na zgradu policijskog sjedišta.

Članovi porodice Luka lokalno su poznati kao trgovci automobilima i preduzetnici sa nekretninama, a optuženi su za pranje novca u ime mafijaškog klana Rinzivilo.

Braća Frančesko Anronio i Salvatore Luka, kao i Salvatoreov sin Roko, nalaze se u predistražnom zatvoru pod optužbom za saradnju sa mafijom.
 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )