FOTO: null

Finalni dio prvog dana samita zemalja zapadnog Balkana obilježila je prijateljska utakmica između timova "Buduća EU", za koje su igrali predstavnici Srbije, BiH i Crne Gore, i "EU" sastavljenog od visokih zvaničnika Evropske unije.

Čast da brani gol tima predstavnika sa Balkana imao je ministar rudarstva i energetike Srbije Aleksandar Antić, koga je sa tribina bodrio premijer Aleksandar Vučić.

"Ne igram jer ne znam da igram fudbal. Da se radi o šahu zasigurno bih igrao", objasnio je svoj izostanak u timu "Buduće članice" premijer Vučić, koji je pred susret na poklon dobio dres sa brojem 11.

On je, pred utakmicu, poželio da u regularnom toku susret bude završen neriješenim rezultatom i da se riješi na penale.

Antić je, pred utakmicu, izrazio uvjerenje da će na utakmici slaviti Evropa.

Iako je srpski ministar objasnio da se bavio fudbalom, dok je bio mlađi ali da nikada nije bio u ulozi golmana, priliku da pokaže svoj kvalitet balkanski golman imao je već na početku meča, kada se našao oči u oči sa ministrom spoljnih poslova Austrije Sebastijanom Kurcom, koji je prošao sredinom terena.

Hladnokrvnost i prisebnost bile su na Antićevoj strani, koji je odličnom intervencijom uspio da natjera austrijskog šefa diplomatije da šutira pored gola.

Da ne bude da je Srbija nosila sve na svojim plećima, u utakmici protiv EU tim su činili još premijer Makedonije Nikola Gruevski, u napadu šef kosovske diplomatije Hašim Tači, bh. ministar spoljnih poslova Igor Crnadak (zaradio i žuti klarton), njegov crnogorski kolega Igor Lukšić, a tim je bio pojačan i predstavnicima Ministarstva spoljnih poslova Austrije.

Broj 10, koji su nosili najveći poznavaoci fudbala poput Maradone, Pelea i Piksija, na terenu bečke "Austrije" imao je priliku da obuče generalni sekretar Savjeta za regionalnu saradnju Goran Svilanović.

Da ne nosi džabe taj broj Svilanović je pokazao ovog puta u odbrani kada je klizećim startom pomogao Antiću i spriječio "zicer" "EU", što je izazvalo veliki aplauz publike.

Tim "EU" predvodili su premijer Slovenije Miro Cerar i šef austrijske diplomatije Sebastijan Kurc.

Pravdu na terenu, zapravo kraj aut-linije, dijelili su evropski komesar Johanes Han i predsjedavajući OEBS-a, šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

Igrač sa najviše fudbalskog iskustva, premijer Gruevski, doveo je tim "Buduće članice" u vođstvo poslije Tačijevog pasa, a sa vođstvom otišlo se na zasluženu pauzu.

Poslije pauze isti tandem povećao je rezultat na 2:0 u korist "Budućih članica".

Tači i Gruevski djelovali su kao uigrani dvojac.

Bekim Čolaku, kosovski ministar evropskih integracija, solo-prodorom još je jednom matirao "EU" i Balkancima povećao prednost na 3:0.

Antić je povremeno pozivao na oprez opominjući svoje saigarče da se vrate u odbranu.

Međutim, povreda ručnog zgloba, zadobijena na utakmici, natjerala je srpskog ministra da napusti teren, nakon što je Johan Satler, šef odsjeka za Balkan u Ministarstvu inostranih poslova Austrije, postigao prvi pogodak za EU i smanjio rezultat na 3:1.

Antić, koga je na golu zamijenio Svilanović, teren je napustio uz aplauz publike, koja je pohvalila njegovo golmansko umijeće.

Svilanović je u dva navrata odličnom paradom spasao gol "Budućih članica".

Tim EU nije uspijevao da nametne svoju igru, pa je Čolaku postigao još jedan pogodak, čime su "Buduće članice" ponovo povećale vodstvo na 4:1.

Pred sam kraj susreta, generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Austrije Mihael Linhart, smanjio je prednost Balkanaca na 4:2, štgo je bio I konačan rezultat.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )