FOTO: null

Odgovornost Komunalne policije i Gradske uprave je da omoguće da kampanja prođe bez kršenja komunalnog reda i uvreda, istakao je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić na današnjoj redovnoj konferenciji za medije u Gradskoj upravi.

Pravila koja regulišu način predizbornog oglašavanja se moraju poštovati i, u skladu sa tim, bilbordi se mogu postavljati samo tamo gdje je to dozvoljeno. Nekoliko stranaka krši ta pravila i zbog toga je Komunalna policija morala reagovati i opomenuti te političke subjekte.

- Između ostalog, zabranjeno je lijepljenje plakata po stubovima javne rasvjete, drveću, školskim i drugim objektima javnih ustanova ili na mjestima na kojima se ugrožava saobraćaj. Do sada nismo izdavali kazne, jer su bile dovoljne opomene - naveo je gradonačelnik Mićić.

On se osvrnuo na izjavu jednog od kandidata za gradonačelnika Bijeljine koji je u javnost iznio podatak da je njegov bilbord oštećen, ističući da će tražiti da se ovaj slučaj istraži.

- Međutim, dešava se da upravo ti koji se žale da drugi vode nefer kampanju i uništavaju im bilborde, vode izrazito prljavu kampanju, krše pravila za postavljanje plakata, a moguće je i da sami sebi uništavaju bilborde. Dešava se da čak lijepe plakate preko smrtovnica - upozorio je Mićić, izražavajući uvjerenje da se pojedinci žale na uništavanje plakata jer su uvidjeli da će izgubiti izbore, pa žele po svaku cijenu da na neki način privuku pažnju javnosti. S druge strane, imamo primjere političkih stranaka koje su korektno reagovale i, nakon upozorenja Komunalne policije, uklonile svoje predizborne materijale sa mjesta na kojima nije dozvoljeno njihovo postojanje.

Da bi ilustrovao kako pojedini politički subjekti krše pravila predizborne kampanje, Mićić je pokazao primjere lijepljenja plakata na mjestima gdje to nije dozvoljeno i istakao da će svi oni koji budu nastavili da krše pravila biti kažnjeni.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )