FOTO: null

Generalni sekretarijat Vlade Federacije Bosne i Hercegovine uputio je danas “Službenim novinama Federacije BiH” na objavu tekst Zakona o radu.

To je učinjeno nakon što je predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara jutros potpisao Ukaz o proglašenju Zakona o radu, saopšteno je iz Kancelarije za odnose s javnošću Vlade FBiH.

"Od sekretarice Vlade FBiH dobio sam informaciju da će Zakon u Službenim novinama FBiH biti objavljen 12. augusta te bi trebao stupiti na snagu 20. augusta, osam dana nakon objave“, rekao je Čavara.

Dom naroda Parlamenta FBiH usvojio je na vanrednoj sjednici 30. jula Zakon o radu koji je posljednjih mjeseci izazvao velike polemike u Federaciji BiH.

Isti dan ispred zgrade Parlamenta Federacije BiH održano je protestno okupljanje članova Saveza samostalnih sindikata BiH.

Odmah sutradan i Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH usvojio je Zakon o radu.

Usvajanje Zakona o radu u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH podržali su zastupnici iz redova SDA, HDZ-a BiH, BPS-a, A-SDA, Stranke za BiH i Naše stranke. Protiv su bili zastupnici SBB-a, SDP-a i DF-a.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )