FOTO: null

Okružni privredni sud u Bijeljini zaključio je stečajni postupak u Fabrici savitljivih cijevi i vratila „Panaflex“ iz Bijeljine, koja je bila u većinskom vlasništvu biznismena Vojina Mitrovića, koji je i aktuelni poslanik u Narodnoj skupštini Republike Sr

Kako stoji u rješenju suda, po pravosnažnosti ovog rješenja izvršiće se brisanje ovog preduzeća iz Registra poslovnih subjekata. 

Naime, stečajni postupak nad imovinom "Panaflexa" je otvoren 11. marta ove godine, a za stečajnog upravnika je imenovan Lazo Đurđević. U obrazloženju ovog sudskog rješenja je navedeno da su ukupno prijavljena potraživanja iznosila oko 2,9 miliona maraka, od čega su priznata potraživanja u iznosu od oko 2,3 miliona maraka. 

"Izvršeno je razvrstavanje potraživanja pa je tako u viši isplatni red razvrstano 124.099 KM potraživanja, u opšti isplatni red 1.130.113 KM, a među povjerioce s razlučnim pravom 1.036.811 maraka", stoji u rješenju.

Dodaju da je stečajni upravnik sudu dostavio dokaz o izvršenoj glavnoj diobi, te prijedlog za zaključenje stečajnog postupka, navodeći da se protiv stečajnog dužnika ne vode parnice, a da su pokrenuti izvršni postupci prekinuti zbog otvaranja stečajnog postupka, te da nisu nastavljani.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )