FOTO: India Today

Nakon što je rodila 21 dijete, zaklela se da više neće rađati, a onda su mediji otkrili da Suzan Redford (44) i njen suprug Noel (47) iz Velike Britanije čekaju 22. dijete.

Ovih dana objavili su na YouTubeu snimak ultrazvuka na kojem se vidi da je Suzan u 15. sedmici trudnoće, pa će trebati još malo vremena dok ne saznaju pol djeteta. Majka kaže da priželjkuje još jednog dječaka.  

To je, bez sumnje, iznenađenje ali mnogi se još više iznenade kad krenu zbrajati i shvate da je Susan prvi put zatrudnila kad je imala samo 13 godina, piše 24 sata. Noel je tada imao imao 17. 

Bili su vrlo odlučni u tome da zadrže dijete, pa je Suzan rodila sa 14. Vjenčali su se četiri godine kasnije i uskoro je čekala drugu bebu. Godinu kasnije opet je bila trudna i tako - godinu po godinu - porodica je pomalo rasla. 

Najstarija kćerka Sofi danas ima 25, slijedila je Kloi, pa Džek, Daniel, Luk i Mili. Sljedeća je bila Kejti, pa Džejms, Ele, Ajmi i  Džoš, nakon njih su rođeni  Maks, Tili, Oskar, Kasper, Hejli, Fibi, Arči i Boni, djevojčica rođena prošle godine, koja još nema godinu dana.  

Noel je u jednom medijima rekao kako su u početku računali da će imati troje, četvero djece, ali kako je porodica rasla, pomalo su se privikavali i uživali u tome da imaju tako veliku porodicu. 

Ipak, još su nakon devetog djeteta ozbiljno odlučili da će tu stati, pa je Noel obavio vazektomiju. Ubrzo je, međutim, otišao na 'obrnutu' operaciju, kako bi opet postao plodan.   

Još su nekoliko puta izjavljivali kako im je to zadnje, sve dok nakon rođenja 21, djeteta u televizijskoj emisiji nisu rekli kako je sad ipak previše. 

Suzan se tad čak zaklela da više neće rađati.  Ali evo je, zadovoljne, u 15. nedjelji trudnoće, uz jednako zadovoljnog tatu. Više ništa ne govore o tome je li im ovo 'zadnji' put.  

Suzanin uobičajeni dan počinje u 6:30 i traje do 23:00, ali ništa joj nije teško, pa ni rađati. 

Tako je 21. bebu rodila nakon samo nekoliko minuta u rađani, priča, a tri dana nakon toga s tek rođenom bebom došla je na školsku priredbu drugih mališana i pričala s drugim majkama o problemima s dojenjem. 

Suzan i Noel već sada moraju  obezbijediti oko 350 funti sedmično, za osnovne troškove porodice, a kad žele povesti porodicu van na večeru, treba im barem 150 funti, dok jedan odlazak u kino ne prolazi ispod 100 funti. 

"Vjerovali ili ne, rijetko koristimo porodični popust, jer se oni obično odnose na roditelje s dvoje djece. Ipak, uštedimo tako da skupljamo razne kupone za popuste", objasnila je Suzan.  

Odlazak na odmor ne prolazi s manje od sedam kofera, ali kako je to obično i jako skupo, Sofi kaže kako kad imaju vremena najčešće naprave sendviče, pokupe djecu i odu s njima na piknik u prirodu, što ih ne košta puno.  

Dvoje njihove najstarije djece više ne živi s njima, jer su zasnovali porodice. Štaviše, Susan i Noel već su postali djed i baka jer najstarija kćerka već ima troje djece, piše Daily Mail. 

Mediji su ih, inače, već proglasili najvećom obitelji u Velikoj Britaniji, jer nemaju konkurenciju.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )