FOTO: null

Zakonom o održavanju zgrada je predviđeno da sve zajednice etažnih vlasnika (ZEV) izvrše preregistraciju i taj posao je trebalo da već bude završen.

Ipak, na području Grada Bijeljina, od ukupno oko 330 ZEV, do sada je samo oko sedamdeset njih izvršilo ovu zakonsku obavezu, a po novom Zakonu je registrovano još pedesetak novih zajednica.

Službenici Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine procjenjuju da je većina preregistrovanih ZEV to uradila jer su imali neki problem ili potrebu, a da članovi zajednica etažnih vlasnika koje dobro funkcionišu uglavnom misle da nema potrebe da izvrše preregistraciju. Preregistracija nije samo formalnost, jer Zakon, između ostalog, predviđa da se, umjesto statuta ili sličnog osnivačkog akta, predviđa zaključenje ugovora između vlasnika stanova o osnivanju ZEV kojim se regulišu prava i obaveze.

Gradska uprava redovno poziva neregistrovane ZEV i one koje nisu izvršile preregistraciju da to obave, s obzirom da je to, prije svega, u interesu vlasnika stanova, pa ovaj proces teče u kontinuitetu, iako ne željenom brzinom.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )