FOTO: null

Organizacija porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih lica regije Bijeljina izrazila je nezadovoljstvo prijedlogom predsjednika Republičke organizacije Nedeljka Mitrovića u Narodnoj skupštini, da se ukine godišnji borački dodatak i novčane nakna

“Radi se o samovolji jednog čovjeka koji se ovim prijedlogom želio dodvoriti vlastima”, rečeno je na konferenciji u Bijeljini na kojoj je najavljeno da će u saglasnosti sa drugim regijama biti zatražena Mitrovićeva smjena.

Ukidanjem boračkog dodatka i naknade za odlikovanja Mitrović je pokušao direktno da utiče na izmjenu Zakona o prvaima boraca, ratnih vojnih invalida i porodica pogunulih boraca odbarambeno – otadžbinskog rata, bez prethodne konsultacije sa regionalnim i opštinskim organizacijama.

Ništa se ne dobija ostavrivanjem prava, na uštrb drugog osim političkih poena, tvrde u bijeljiskoj organizaciji porodica zarobljenih i poginulih boraca u kojoj tvrde da ovo nije prvi Mitrovićev istup.

Oni najvaljuju da će podržati prijedlog sarajevske regije za vanrednu skupštinu i smjenu Nedeljka Mitrovića.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )