FOTO: null

Ni pitoma semberska ravnica nije dala očekivani mir velikom broju doseljenih stanovnika u Nove Dvorove, ponajviše zbog poznatih problema sa poplavama, ali i zbog sve izraženijih nedostataka u neadekvatnoj saobraćajnoj i komunalnoj infrastrukturi.

Naime, svjedoci smo da se u posljednjih nekoliko godina u ovom naselju i njegovoj okolini, desio veliki broj saobraćajnih nesreća, koje su odnijele nekoliko mladih života. 

Prošlonedjeljna saobraćajna nesreća na Pavlovića putu, samo je prelila kap nezadovoljstva. Ostale saobraćajne nezgode sa težim i lakšim povredama, više niko i ne broji. Nažalost, mnogobrojni apeli i molbe koje su upućivali prema nadležnim nisu urodile plodom.

- Najveći problem nam predstavlja neodržavanje putnog pojasa iz pravca Novih Dvorova na Pavlovića put, jer je jako slaba preglednost i vozači nisu u stanju da adekvatno reaguju, što za posljedicu ima veliki broj nastradalih i povređenih mještana našeg i drugih naselja koji su upućeni na ove putne pravce, kaže za portal InfoBijeljina Miloš Mitrović, predsjednik Savjeta MZ Novi Dvorovi. 

On napominje da su svi dosadašnji zahtjevi ignorisani, ali se nada da će nadležni konačno preduzeti mjere u cilju kvalitetnijeg održavanja putnog pojasa kroz Nove Dvorove.

- Imamo obećanje novog načelnika za stambeno -komunalne poslove, da će početi sa košenjem trave i drugog rastinja, kako bismo dobili adekvatne uslove za odvijanje saobraćaja kroz naselje i prilikom izlaska vozila na magistralni put. Ukoliko se ne shvate ozbiljno naši zahtjevi, crni bilans bi na ovim putevima, nažalost, mogao da bude još bolniji, smatra Mitrović.

Drugi veliki problem za žitelje ovog naselja predstavljaju kamioni koji prevoze šljunak, čime se dodatno urušava ionako slaba saobraćajna mreža puteva u Novim Dvorovima.

Pobrojani problemi su samo dio nedaća sa kojima se suočavaju naši sugrađani u Novim Dvorovima, a nadamo se, da će ovaj tekst dopreti do ušiju nadležnih, kako bi se pronašlo rješenje i vratio mir u naselje.


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )